Lef, passie, visie, creativiteit, bescheidenheid en doorzettingsvermogen zijn volgens de deelnemers aan Gemeentedelers een paar eigenschappen van een succesvolle vernieuwer. Gemeentedelers van de VNG is een jaarlijkse competitie van succesvolle gemeentelijke initiatieven. Er zijn 12 genomineerden met de meest veelbelovende casussen in vier categorieën. A&O fonds Gemeenten is medesponsor, samen met VNG realisatie, Ministerie BZK en VDP.

Tijdens een VDP bijeenkomst met leden en deelnemers van 20 april is gefocust op hoe de innovaties tot stand komen. Tijdens de bijeenkomst is de deelnemers gevraagd wat de eigenschappen zijn van een succesvolle vernieuwer. De onderstaande woordwolk laat de uitkomst zien.

Wordcloude gemeentedelers 800

Doel van de Gemeentedelers is om lef en initiatief een podium te geven en om deze kennis te delen.

VNG Gemeentedelers, VNG realisatie.nl

In mei zijn de jurybijeenkomsten. De finalisten mogen dan, ieder in hun eigen categorie, hun case pitchen. De jury zal dan besluiten welke ze de allerbeste vinden.

Tijdens het jaarlijkse VNG congres op 16 juni maakt de jury de winnaars bekend en zet deze in het zonnetje. Daarnaast worden alle genomineerde casussen online gepubliceerd zodat andere gemeenten zich kunnen laten inspireren.

Misschien vind je dit ook interessant