Op 25 juni 2015 vond de eerste speeddate van het project ‘Leidinggevenden in Beweging’ plaats. Dit project van de gemeente Leusden is mede mogelijk gemaakt door 3-2-1-Co! 2014. Het project biedt leidinggevenden van publieke organisaties uit de regio Utrecht de kans tijdelijk van functie te ruilen. Inmiddels  hebben 35 leidinggevenden aangegeven geïnteresseerd te zijn om van functie te ruilen. Tijdens de speeddate hebben 21 leidinggevenden nader kennis gemaakt, gesproken over uitwisseling en het leerprogramma ‘Baas in eigen Beweging’ gepresenteerd.

Download de flyer

Leidinggevenden in Beweging

Om Leidinggevenden in beweging tot een succes te maken, is het breed uitgezet in de regio. Leidinggevenden kunnen 2 sporen volgen. Spoor 1 is een tijdelijke ruil waarbij men het traject volledig zelf in kan richten. Spoor 2 is een tijdelijke ruil van 4 maanden met het leerprogramma ‘Baas in eigen Beweging’, een coproductie met The Curious Network. Het doel van het leerprogramma is dat leidinggevenden uit de regio onder begeleiding meer groei uit de ruilperiode te kunnen halen. Ervaringsdeskundige Albert Koolma vertelde tijdens de bijeenkomst over zijn ruilperiode binnen de gemeente Den Haag. Het belangrijkste wat hij leerde was “breder kijken dan het eigen vakgebied” en “dat hij in zijn functie de sturing op details heeft leren loslaten”.

Speeddate

speeddate
Er hebben zich al 35 geïnteresseerden uit 8 organisaties gemeld, waarvan er 21 aanwezig waren bij de speeddate. Deelnemers  werken of bij de provincie Utrecht  of  bij een  gemeente . Drie gemeentesecretarissen uit de regio kwamen aan het woord. Erik Luchtenburg (Leusden), Ineke Lissenberg (Zeist) en Simone van der Marck (Woudenberg) zijn het er over eens dat dit project een impuls geeft aan ondernemerschap binnen gemeenten. De deelnemers  tonen lef en hebben hierin een voorbeeldfunctie. Want het project Leidinggevenden in Beweging versterkt niet alleen persoonlijke ontwikkeling, maar ook die van de organisaties waar zij (tijdelijk gaan) werken.

Na afloop van de speeddate reageerden veel aanwezigen enthousiast. Het bleek een mooie netwerk bijeenkomst waarbij “een ieder met een eigen motivatie kiest voor een functieruil, maar de leergierigheid en de durf om je nek uit te steken is wat ons verbindt”.

Ook interesse?

Geef je op voor 31 augustus 2015 voor de 2e speeddate van 22 september met als doel kennismaken en toelichting leer- en ruilprogramma. Het leerprogramma start op 12 oktober (aanmelden vóór 1 augustus). Aanmelden voor Leidinggevenden in Beweging kan bij Anneke van Londen a.f.vanlonden@leusden.nl.

Aanbevolen voor u