De maatschappij is voortdurend in beweging. Gemeenten moeten blijven innoveren om mee te bewegen. Door middel van het project 3-2-1-Co! helpen we gemeenten om hun ideeën te vertalen naar de praktijk. Collega Fred Jansen, projectleider bij A&O fonds Gemeenten, vertelt in deze video over de de innovatieve projectenregeling en wat we met het project 3-2-1-Co! willen bereiken.

3-2-1-Co! in 2019

Dit jaar hebben we de gemeenten zelf gevraagd welk thema uit de innovatieagenda hun voorkeur heeft voor de 3-2-1-Co! bijeenkomsten. Vanaf dag 1 dat we de poll verstuurd hadden stak het thema: ‘Creëren van een flexibele organisatiecultuur, die veranderkracht stimuleert‘ er met kop en schouders boven uit. De keuze is dan ook op dit thema gevallen. Bekijk de video!

5 enthousiaste gemeenten, doe je mee?

Als het gaat om vernieuwende ideeën blijken gemeenten zeer actief. De uitdaging zit hem in het vertalen van deze ideeën naar de praktijk. Dat geldt zeker voor een thema als ‘Creëren van een flexibele organisatiecultuur, die veranderkracht stimuleert’.  Is in jouw gemeente ruimte voor het experiment en wordt vernieuwing omarmd. Wil je samen met ons uitzoeken wat werkt? Dan biedt 3-2-1-Co! dé uitkomst!

Wat gaan we doen?

Tijdens 3 bijeenkomsten  (dinsdag 25 juni, dinsdag 17 september en donderdag 7 november 2019) ga je samen met andere professionals aan de slag. We onderzoeken welk vraagstuk rond ‘Creëren van een flexibele organisatiecultuur, die veranderkracht stimuleert’ in jouw gemeente centraal staat. Vervolgens bedenken we een creatieve oplossing voor dit vraagstuk en vertalen dit in een uitvoerbaar projectplan. Zo creëren we experimenten waar andere gemeenten van kunnen leren!

Meld je snel aan

Nu al enthousiast?  Doe mee als 1 van de 5 deelnemende gemeenten aan 3-2-1-Co! en stuur vóór 1 mei 2019 een e-mail naar projectleider fred.jansen@aeno.nl.

3-2-1-Co!

Terugblik naar 3-2-1-Co! in 2018

Wat het project 3-2-1-Co! in 2018 teweeg heeft gebracht? Gemeente Lelystad, Deventer, Vlaardingen, Hengelo, Haarlemmermeer en Veenendaal waren deelnemers van het project. Na de bijeenkomsten zijn er pilots ontwikkeld, gericht op het thema: ‘Jongeren instroom‘.

3-2-1-Co!