HR-Collegereeks A+O fonds Gemeenten groot succes

De eerste reeks van vijf HR-colleges zijn goed ontvangen. Jos Arets, Paul Kloosterboer, Huub van Zwieten, Aart Bontekoning en tot slot Mathieu Weggeman, gingen in op actuele onderwerpen en zoomden veelal in op praktijkcases vanuit gemeenten. De kernboodschap van deze heren hebben samengebracht in korte filmpjes: ‘5 brigt ideas’. Op deze pagina vindt u deze video’s en de presentaties die tijdens de colleges aan bod zijn gekomen.

70-20-10 leren met Jos Arets

Jos Arets is dé deskundige in Nederland wanneer het aankomt op 70:20:10 leren. Hij werkt al vele jaren aan het verbeteren van de prestaties van mens & organisatie door op een slimme manier werken en leren met elkaar te verbinden. Kom meer te weten over de kern van zijn verhaal: presentatie downloaden.

‘Vitaal adviseren’ met Paul Kloosterboer

Vitaal adviseren. In de ogen van Paul Kloosterboer betekent dat dat je als intern adviseur(s) ‘het immuunsysteem van de organisatie’ vormt. Niet meer en niet minder. Dan adviseer je vanuit een plek waar iedereen sterker van wordt, inclusief jij zelf. Maar hoe krijg je dat voor elkaar en waarom is de praktijk ervan zo weerbarstig? Kloosterboer geeft u inzicht op het hoe en waarom van ingebakken dilemma’s en dynamieken waar u als intern adviseur mee te maken heeft. Hoe werkt dit in uw praktijk, wat doet het met u en welke ruimte en mogelijkheden biedt dit? Kom er achter wat de vijf kernpunten van zijn verhaal zijn:

Huub van Zwieten: Hard werken én 365 vakantiedagen kunnen samengaan

Huub van Zwieten, directeur van Talentenbureau TalentFirst, verspreidt zijn visie op Make them Flourish met seminars, mediaoptredens en zijn boeken. Hij laat mensen zien hoe hard werken én 365 vakantiedagen samen kunnen gaan. Zijn geheim: door je passie en talenten in te zetten ten behoeve van anderen, ontdek je de snelste route naar duurzaam succes en geluk. Huub zijn inspirerende inbreng toont hoe het voor iedereen mogelijk is om keuzes te maken op basis van je persoonlijke passies, wensen, dromen, drijfveren en talenten. Zijn verhaal in vijf punten:

Presentaties tijdens het college van Huub van Zwieten:

Lucien Vermeer(Programmamanager InternetSpiegel, ICTU)
De laatste inzichten rond arbeidsmobiliteit

Huub van Zwieten (Oprichter TalentFirst)
Kom in beweging! Hoe werken kan bijdragen aan levensgeluk

Karin Vos (Coördinator Mobiliteit en Leren &Ontwikkelen Gemeente Oss)De praktijk. Hoe gemeente Oss medewerkers succesvol in

Rebekka van Praag (FacilitatorTalentFirst)
Ik werk dus ik beweeg. Aan de slag met een mobiliteitsvraagstuk van je eigen organisatie: Rebekka van Praag (Facilitator TalentFirst)

Generatiemanagement met Aart Bontekoning

‘In jonge economieën heeft de jeugd de toekomst, in onze vergrijzende economie vormt de jeugdigheid van alle generaties onze toekomst”. Die stelling is zeker van toepassing op gemeenten. Juist daar staan organisaties voor de paradoxale taak jongeren niet alleen te laten instromen, maar hen ook in staat te stellen hun vitaliserende bijdrage aan de organisatie te leveren. Tegelijkertijd treffen zij veel ervaren collega’s die met hun werklevenswijsheid en ervaring van onschatbare waarde voor de organisatie kunnen zijn. Hoe zijn die twee dingen te verenigen? Of liever nog: hoe kunnen ze elkaar versterken? Aart Bontekoning verteld u zijn verhaal in vijf korte punten:

 

Aanbevolen voor u