Ook dit jaar starten we weer met een 3-2-1-Co! traject oftewel hét innovatieve laboratorium van A&O fonds Gemeenten. We zijn op zoek naar frisse meedenkers, die online met ons creatief aan de slag willen.

Drie dagen gaan de ideeteams, van de drie deelnemende gemeenten samen met ons én 5 frisse meedenkers per gemeente, aan de slag om hun ideeën te vertalen naar de praktijk. Hierbij werken we met de Ynnovate-methode. Daarmee worden deelnemers in een aantal stappen meegenomen in de concrete aanpak van een innovatieproces. Kenmerkend voor deze methode is dat mensen zélf bedenken welke knelpunten moeten worden opgelost en zo gezamenlijk komen tot vernieuwende oplossingen en aanpak.

Het thema van 3-2-1-Co! is dit jaar duurzame inzetbaarheid.

Ben jij een frisse meedenker?

Ben jij een frisse meedenker en nieuwsgierig naar de Ynnovate-methode? Schrijf je dan snel in!

Naast de vier deelnemende gemeenten (Den Haag, Den Helder, Het Hogeland en Deventer) - elk met een ideeteam van vijf medewerkers - kunnen er per gemeente 5 frisse meedenkers deelnemen aan 3-2-1-Co!

Thema en vraagstukken

Den Haag, Den Helder, Het Hogeland en Deventer gaan ieder met hun eigen ideeteam aan de slag met het thema 'Duurzame inzetbaarheid'. Iedere gemeente met zijn eigen vraagstuk.

  • Den Haag gaat aan de slag met generatie Y (jonge medewerkers) die hun energie verliezen doordat ze binnen de organisatie tegen muren aanlopen van procedures en bureaucratie. Hierdoor verlaten ze vaak snel de organisatie en maken ze niet de grootst mogelijke impact met hun nieuwe ideeën en frisse blikken.
  • Het Hogeland: Hoe maken we aan medewerkers duidelijk wat duurzame inzetbaarheid eigenlijk is.
  • Den Helder: Hoe zorgen we ervoor dat zowel teamcoaches als medewerkers verantwoordelijkheid nemen om lang actief te zijn en een bijdrage te blijven leveren aan de organisatie.
  • Deventer: Hoe houden we het voor medewerkers interessant om tot aan hun pensioen te investeren in hun duurzame inzetbaarheid.

Wat bieden we je?

Wil je leren om op een creatieve manier tot vernieuwende ideeën en inzichten te komen? Je maakt kennis met de Ynnovate-methode waarbij je onder leiding van Ynnovate-experts aan de slag gaat. Er wordt gebruik gemaakt van creatieve technieken, die zowel leiden tot veel energie en plezier, als tot een snel en goed resultaat. En voor jou genoeg inspiratie om te gebruiken voor projecten binnen je eigen gemeente.

Wat ga je doen?

Tijdens drie bijeenkomsten gaan vier ideeteams van gemeenten samen met frisse meedenkers aan de slag. Binnen het gekozen thema ‘Duurzame inzetbaarheid’ zoeken we een creatieve oplossing voor de vraagstukken van de drie deelnemende gemeenten en vertalen dit in een uitvoerbaar projectplan.

Wanneer is het?

De derde dag van 3-2-1-Co! dag is op donderdag 21 januari 2021. Deze dag vindt volledig digitaal plaats. De eerste twee dagen waren op donderdag 29 oktober 2020 en woensdag 25 november 2020.

Aanmelden

Ben jij een frisse meedenker en doe je graag mee? Stuur dan een e-mail naar paulien.beumer@aeno.nl onder vermelding van de datum donderdag 21 januari. Deze dag vindt in verband met de coronamaatregelen volledig digitaal plaats. Als je je inschrijft krijg je kort voor 21 januari een briefing met de digitale link. Mocht je na inschrijving toch niet kunnen deelnemen, laat dit dan tijdig weten of regel een collega die jou plaats kan innemen.

Vragen?

Wil je meer informatie over deze bijeenkomst of heb je nog vragen? Stuur een e-mail naar paulien.beumer@aeno.nl.

Meer over 3-2-1-Co!

Klik hieronder om meer te lezen over dit project en de voorgaande edities.

Misschien vind je dit ook interessant