Van 9 tot en met 11 februari 2021 organiseert A&O fonds Gemeenten de Gezond & Veilig Werken Week. Iedere dag een ander thema: vitaliteit, thuiswerken/hybride werken en gezond & veilig werken.

In deze lockdown-tijden zijn er drie soorten reacties bij gemeenten te identificeren: gemeenten die aan het overleven zijn, gemeenten die thuiswerken zo goed mogelijk proberen te faciliteren en gemeenten die vooruitkijken naar de langetermijneffecten (positief en negatief) van het vele thuiswerken. In deze korte sessie van 2 uur willen we deze drie met elkaar verbinden. Inspiratie bieden voor de gemeenten die nog niet zo ver zijn én input ophalen bij de gemeenten die vooroplopen.

Wanneer je het hebt over hybride werken zijn er grofweg drie thema’s te identificeren: de hardware/facilitair, de ICT en gedrag en cultuur. Met name dit laatste punt is een onderwerp dat nog extra aandacht nodig heeft. We willen daarom voor dit derde onderwerp op zoek gaan naar knelpunten in de huidige situatie en tegelijkertijd nadenken over de kansen die er liggen in de toekomst. In een virtuele sessie van 2 uur nemen wij de deelnemers mee in deze vragen, gaan we samen het denkproces in én komen we tot een geprioriteerde lijst van kansen voor gemeenten. Wij noemen deze aanpak Future Mappen en hieronder lichten we dit graag kort toe.

Opbouw van de sessie


De sessie is opgebouwd uit vier onderdelen.
1. Een vliegende start
2. Inspiratie vanuit het A&O fonds
3. Future Mappen op diverse thema’s zoals (nieuwe) organisatiecultuur, samenwerken team en individu, online werken, mentale gezondheid, fysieke vitaliteit, kennis delen, leiderschap
4. Focus aanbrengen

Future Mappen

Future Mappen is een hele actieve methodiek waarbij de deelnemers in een virtuele omgeving (Mural) op zoek gaan naar de kansen en uitdagingen die bepaalde (sub)thema’s met zich meebrengen. De deelnemers worden met behulp van diverse creatieve technieken uitgedaagd om specifiek naar de toekomst te gaan kijken in plaats van de huidige situatie.

Wat is de Gezond en Veilig Werken Week?

Wil jij je werk met plezier doen en de vele veranderingen kunnen volgen? Dan is het belangrijk dat jij je fit en vitaal voelt. Juist in deze tijden van veel thuiswerken. We vinden gezond en veilig werken allemaal belangrijk maar toch is het soms lastig daar bewust naar te handelen! Bewegen, sociale verbinding en werk-privé-balans zijn topics die jouw werkplezier kunnen beïnvloeden.

Hoe kun jij als Arbo professional je collega’s hier zo goed mogelijk bij ondersteunen? En hoe krijg jij het voor elkaar een cultuur te creëren waar aandacht voor gezond & veilig werken en vitaliteit normaal is? En hoe ziet de toekomst van het hybride werken eruit?

De hele week zijn er korte filmpjes beschikbaar om te bekijken. En drie dagen staat er een live sessie op het programma waarin volop interactie mogelijk is.

Deze sessie is vol en je kan jezelf hiervoor niet meer aanmelden.

Misschien vind je dit ook interessant