De komst van de Omgevingswet vraagt van medewerkers om op een integrale manier te kijken naar de opgaven. Dit betekent voor alle organisaties in een regio op verschillende niveaus een andere manier van werken en samenwerken. Op 6 oktober start daarom een leernetwerk Omgevingswet in Friesland, die uit 4 bijeenkomsten bestaat met aandacht voor samenwerken binnen de gemeente, met bewoners en bedrijven en samenwerken in de regio.

Doelgroep

De leernetwerken zijn voor medewerkers (van beleidsadviseur tot handhaver, van griffier tot kcc-medewerker, van vergunningverlener tot hr-functionaris) van gemeenten en gemeentelijke organisaties (zoals omgevingsdiensten en veiligheidsregio’s). Het leernetwerk is niet bestemd voor programmamanagers, projectleiders of HR managers.

Aan dit leernetwerk kunnen maximaal 25 deelnemers meedoen. Per organisatie kunnen maximaal 2 medewerkers deelnemen.

Programma

De leernetwerken zijn interactief en worden afgestemd op datgene wat nu urgent en/of belangrijk is voor de deelnemers. Leren van en met elkaar staat centraal. Doel is de vertaalslag maken naar de betekenis van de Omgevingswet in de werkpraktijk en na te gaan op welke manier je vanuit je eigen kennis en ervaring een bijdrage kunt leveren aan de veranderingen in jouw organisatie.

Dit leernetwerk bestaat uit 4 bijeenkomsten van elk één dag. Tijdens elke bijeenkomst staat een van de niveaus van samenwerken centraal.

  • Bijeenkomst 1: Start bijeenkomst
  • Bijeenkomst 2: Samenwerking met burgers & bedrijven
  • Bijeenkomst 3: Samenwerking in de regio
  • Bijeenkomst 4: Samenwerking in de organisatie

Tijdens het regionale leernetwerk ‘Samenwerken en de Omgevingswet’ zoek je samen met vakgenoten naar antwoorden. Elke bijeenkomst bestaat uit luisteren, delen, ervaren en reflecteren. De werkvorm verschilt per bijeenkomst.

Aan het einde van de bijeenkomsten

  • Heb je meer kennis van en inzicht in wat de Omgevingswet betekent voor de gemeente en voor jezelf;
  • Heb je meer inzicht in wat samenwerken in relatie tot de Omgevingswet van je vraagt als professional (houding en gedrag);
  • Heb je ervaren wat de succes/faalfactoren zijn voor goede samenwerking en hoe jij daar gebruik van kunt maken in je werk.

Waar en wanneer

De data voor dit leernetwerk zijn: 6 oktober, 27 oktober, 19 november en 17 december 2020. De locatie voor alle vier bijeenkomsten is in de plaats Beetsterzwaag, in de gemeente Opsterland in Friesland.

Het is de bedoeling dat je bij alle bijeenkomsten aanwezig bent. Tijden en verdere informatie over de bijeenkomsten ontvang je later.

Aanmelden

Wil je meedoen met het leernetwerk? Je meldt je via het onderstaande inschrijfformulier aan voor alle vier dagen. Aanmelden kan tot 1 oktober 2020.

Kosten

Deelnemers kunnen kosteloos meedoen aan de bijeenkomsten. Alleen als een deelnemer niet aanwezig kan zijn en zich niet tijdig afmeldt, worden kosten in rekening gebracht (€ 150,- per bijeenkomst). Afmelden kan tot uiterlijk vijf werkdagen voor de start van elke bijeenkomst. Het is niet mogelijk een vervanger te sturen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de organisatie van de leernetwerk neem je contact op met het secretariaat van het A&O fonds Gemeenten via secretariaat@aeno.nl of 070 763 00 30. Bij inhoudelijke vragen neem contact op met Esther Loozen, projectleider Omgevingswet via fd@aeno.nl.

Inschrijven voor dit evenement?

Login of maak een account aan.

Misschien vind je dit ook interessant