We zijn eraan begonnen; de A+O Collegereeks. Bijna 100 mensen vonden hun weg naar Heinkenszand. In samenwerking met Mobiliteits(net)Werk Zeeland kregen de aanwezigen een inkijk in de wereld van Co-creatie. Hoofdspreker was Jelle Dijkstra, daarnaast nam Addie Coomans (Rijkswaterstaat) het publiek mee in de vruchtbare samenwerking die Mobiliteits(net)Werk Zeeland heeft gerealiseerd op het gebied van Mobiliteit. De belangrijkste conclusie deze dag? Co-creatie is durven!

Welke kwaliteiten zijn er nodig om in teams samen te werken, persoonlijk leiderschap uit te kunnen oefenen en verander- en innovatieprocessen op te starten en aan te sturen? Jelle Dijkstra, doctor in de sociale wetenschappen, nam de deelnemers aan het eerste A+O College mee in de wereld van Co-creatie (bekijk hier de prezi). Addie Coomans liet illustratief zien hoe je de krachten van meerdere organisaties kunt bundelen om samen dingen te bereiken. Als voorbeeld werd de Zeeuwse week van de Mobiliteit aangehaald, waaraan meer dan 600 mensen deelnamen. Een voorbeeld van hoe co-creatie met tal van organisaties kan leiden tot mooie resultaten. Na alle theorieën en inspiratie gingen de aanwezigen in groepen uiteen en aan de slag met de vraag: Wat co-creatie jouw organisatie brengen of wat doen jullie al aan co-creatie? De belangrijkste lessen van deze dag vonden we terug op de tafellakens:

  • Bij Co-creatie zijn daadkracht, belangen bundelen en vertrouwen geven belangrijke succesfactoren. Dat vraagt om moed.
  • Het is nodig om het eigen belang los te laten en vol te houden.
  • Co-creatie begint in de eigen organisatie.
  • Zie de versterking die je elkaar kunt brengen!
  • Pas op valkuilen zoals vooroordelen; ‘ze overleggen wel, maar doen toch wat ze willen.
  • Durf!

Collegereeks

Het volgende A+O College is op 11 mei in Leeuwarden. Wij zijn dan te gast bij Werken in Friesland. Het thema van deze dag is Workplace Innovation. Er zijn nog slechts enkele tickets beschikbaar, dus wees er snel bij! Aanmelden kan op www.aeno.nl.

Aanbevolen voor u