De collegereeks Omgevingswet voor OR-leden is een vierdelige mini-cursus die jou alle ins-en-outs geeft die je moet weten over de Omgevingswet. Na de vier ochtendsessies van 90 minuten ben jij helemaal uitgerust om jouw werk met betrekking tot de Omgevingswet aan te pakken. Je kunt je aanmelden voor de gehele collegereeks of voor losse colleges die je specifieke interesse hebben. De collegereeks is een gezamenlijk initiatief van de A&O fondsen Gemeenten, Waterschappen en Provincies en de bonden CNV, FNV en CMHF.

Voor wie

Deze reeks is speciaal bedoeld voor OR-leden en kaderleden van de bonden die aangesloten zijn bij de sector Gemeenten, Waterschappen of Provincies en die interesse hebben in en/of zich goed willen voorbereiden op de naderende inwerkingtreding van de wetswijziging en aan de slag willen met de Omgevingswet. Deelname aan de collegereeks is voor iedereen in de genoemde sectoren kosteloos.

Het programma is opgebouwd langs 4 onderwerpen die elkaar logisch opvolgen.

  • College 1 - De Bedoeling door Gelinde Groeneveld – dinsdag 2 maart
  • College 2 – De Werking door Regina Koning – donderdag 4 maart
  • College 3 – De Kansen door Tinka van Vuuren – dinsdag 9 maart
  • College 4 – Aan de slag door Anton Willemsma – donderdag 11 maart

Meld je hier aan

Vergroot je kennis

Door de invoering van de Omgevingswet veranderen het speelveld en de spelregels aanzienlijk voor iedereen die werkzaam is in het ruimtelijk domein. Dat heeft grote impact op de werkwijzen en interne en externe samenwerking. Er wordt een beroep gedaan op andere competenties en talenten van medewerkers. Daarom starten we deze 4-delige collegereeks met vier experts die jou helemaal up-to-date brengen; je vergroot hiermee je kennis en handelingsperspectieven als OR-lid.

Het doel is om alle deelnemers vertrouwd te maken met de betekenis van de Omgevingswet voor de verschillende overheden. Ook geven we inzicht in de mogelijkheden die de wet biedt en stomen we je klaar voor de komst van de Omgevingswet. Kortom, als je de hele serie volgt, ben je na vier ochtenden in twee weken tijd helemaal up-to-date.

Meer weten over de collegereeks, klik hieronder en bekijk het uitgebreide programmaoverzicht.

Attendeer een OR-collega

Als jij OR-leden kent in jouw sector die zich hiermee bezighouden of die hierin interesse hebben, informeer ze dan over deze informatieve, praktische en interactieve collegereeks speciaal voor OR-leden. Stuur dit bericht bijvoorbeeld door via LinkedIn of Twitter.

CNV FNV CMHF logo 1000
AO-fondsen-drie-fondsen-footer-webinars website footer

Misschien vind je dit ook interessant