Big data, Internet of Things, kunstmatige intelligentie, robotica: nieuwe slimme technologie biedt gemeenten volop kansen om opgaven beter aan te pakken en publieke waarde te vergroten. Dit vraagt echter ook om sociale innovatie om medewerkers mee te nemen in de veranderingen.

Nieuw: deel 2 van het onderzoek ‘Digitale Transformatie’

De snelle technologische vooruitgang is aanleiding voor volop discussie over de gevolgen voor de werkgelegenheid en de kwaliteit van werk. A&O fonds Gemeenten doet onderzoek naar de mogelijke impact op gemeentelijke organisaties. Na de veelgelezen literatuurstudie Digitale Transformatie deel 1 uit 2018, is sinds deze week Digitale Transformatie deel 2 gepubliceerd. Hierin gaan de auteurs in op innovatie en toepassing van nieuwe technologieën in gemeentelijke organisaties en de daarbij behorende vraagstukken van upskilling en reskilling van medewerkers. Het boek is gebaseerd op tal van casestudies.

Meer informatie en download het boek

Klik op de onderstaande button voor de pagina over de literatuurstudie. Hier staat meer informatie over het kosteloos downloaden van Digitale Transformatie deel 1 en 2  of het bestellen van het boek, maar vind hier ook de verschillende hoofdstukken van Digitale Transformatie 2 terug en download de Technologie Impact Verkenning (TIV) voor de verschillende domeinen.

 

Meer informatie over Digitale Transformatie 1 en 2

 

Aanbevolen voor u