Op 21 september tijdens de opening van het VGS congres in Amsterdam, lanceerde Karin Sleeking, directeur van stichting A+O fonds Gemeenten, de webpagina ‘Surfen op drijfzand’.

Op basis van 50 interviews en 700 veelzeggende uitspraken geeft de webpagina informatie over wat er nu werkelijk gebeurt in de interactie tussen jonge ambtenaren en overheidsorganisaties.

5 perspectieven
De komende periode  verschijnen er periodiek 5 artikelen over dit thema.  De reeks van vijf artikelen zet aan tot nadenken over de inzet van jongeren, het doel en de effectiviteit daarvan. Elk van de artikelen toont ‘een’ beeld van de werkelijkheid dat vaak terugkwam in de uitspraken van de geïnterviewden. Het 1e artikel is al gepubliceerd.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet!
In het eerste artikel ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’ bekijken Mark van Bruxvoort (partner bij Newpublic) en Marian Timmermans (mede-eigenaar van de TA academie)  door een filosofische bril de werkelijkheid bij overheidsorganisaties die met jong talent werken. En dat levert – zoals Socrates al voorspelde – verschillende werkelijkheden op!

Nieuwsgierig geworden? Ga dan naar de webpagina Surfen op drijfzand.

Ideeën adopteren
Wat begon als een initiatief van de auteurs brengt het A+O fonds Gemeenten graag een stap verder. Tijdens een bijzondere editie van 3-2-1 Co werkt het A+O fonds de inzichten en ideeën uit de artikelen uit tot concrete pilots. Aan het einde van de dag koppelt het A+O fonds de ideeën aan gemeentesecretarissen met durf en visie. Zij passen dan één van de experimenten toe in hun organisatie. Kijk voor meer informatie op https://www.aeno.nl/evenement/3-2-1-co-net-iets-anders

 

Aanbevolen voor u