U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

3-2-1-Co: “Aan de slag met knelpunten bij gemeenten”

Op 7 november vond de aftrap plaats van 3-2-1-Co Instroom Jongeren. Bijna 100 dwarskijkers, frisdenkers en lenige geesten gingen met elkaar op zoek naar de grootste knelpunten rondom de instroom van jongeren. De uitkomst van deze verkenning was de opmaat naar een eerste aanzet tot zes experimenten. Op 6 december gaan we verder met het genereren van ideeen en gaan we op zoek naar vernieuwende oplossingen voor vraagstukken vanuit gemeenten. Sluit u ook aan?

Over 3-2-1-Co Instroom Jongeren

Na vier succesvolle edities van 3-2-1-Co draaien we de rollen nu om. Met 3-2-1-Co Instroom Jongeren zetten wij zelf een knelpunt centraal. Al jaren wordt de vergrijzing van de gemeentelijke sector opgevoerd als één van de grootste uitdagingen voor gemeenten. En ondanks vele initiatieven, inzet en aandacht blijft de gemiddelde leeftijd oplopen en blijft het aandeel jongeren in de gemeentelijke bezetting ver achter bij het aandeel jongeren in de beroepsbevolking.

Wat zijn de belangrijkste knelpunten die de instroom van jongeren belemmeren? Welke oplossingen kunnen we voor die knelpunten bedenken? Tijdens deze editie van 3-2-1-Co gaan we op zoek naar de antwoorden op deze vragen en werken we experimenten uit die in ieder geval in zes gemeenten worden uitgevoerd.

 

 

6 december 3-2-1-Co

Wat gaan we doen?
Ligt het thema ‘Instroom  van jongeren’ u na aan het hart? Sluit dan op 6 december aan bij de tweede bijeenkomst van 3-2-1-Co: Instroom Jongeren. Samen werken we de inzichten uit de eerste bijeenkomst uit tot concrete experimenten.

Wie zoeken we?

Wij zoeken veertig dwarskijkers, frisdenkers en lenige geesten die met ons willen meedenken over het verbeteren van de instroom van jongeren bij gemeenten. Sluit u ook aan!?

Welk taai vraagstuk heeft u?

Er zijn vele onderwerpen waar veel gemeenten mee worstelen en waar nieuwe invalshoeken kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan de mobiliteit van medewerkers, ziekteverzuim of de aantrekkelijkheid van gemeenten op de arbeidsmarkt. En misschien kent u zelf ook nog wel een taai vraagstuk waar veel gemeenten mee te maken hebben en een oplossingsimpuls kan gebruiken. Laat het ons dan vooral weten! Stuur een mail naar 321Co@aeno.nl.

U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Aanbevolen voor u