U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

3-2-1-Co: “Aan de slag met knelpunten bij gemeenten”

Na vier succesvolle edities van 3-2-1-Co draaien we dit najaar de rollen om. Normaal vragen wij gemeenten om met ideeën te komen die we samen met hen verrijken en proberen te realiseren. Bij de komende editie van 3-2-1-Co zetten wij zelf een knelpunt centraal en vragen we vernieuwers bij gemeenten om samen met ons op zoek te gaan naar oplossingen. Oplossingen die we als experimenten in de praktijk uitproberen.

Er zijn vele onderwerpen waar veel gemeenten mee worstelen en waar nieuwe invalshoeken kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan de mobiliteit van medewerkers, ziekteverzuim of de aantrekkelijkheid van gemeenten op de arbeidsmarkt. En misschien kent u zelf ook nog wel een taai vraagstuk waar veel gemeenten mee te maken hebben en een oplossingsimpuls kan gebruiken. Laat het ons dan vooral weten (stuur een mail naar 3-2-1-Co@aeno.nl). Voor deze eerste ‘omgekeerde’ editie van 3-2-1-Co hebben wij gekozen voor het onderwerp ‘Instroom van jongeren’.

De instroom van jongeren

Al jaren wordt de vergrijzing van de gemeentelijke sector opgevoerd als één van de grootste uitdagingen voor gemeenten. En ondanks vele initiatieven, inzet en aandacht blijft de gemiddelde leeftijd oplopen en blijft het aandeel jongeren in de gemeentelijke bezetting ver achter bij het aandeel jongeren in de beroepsbevolking.

Wat zijn de belangrijkste knelpunten die de instroom van jongeren belemmeren? Welke oplossingen kunnen we voor die knelpunten bedenken? En welke gemeente durft het experiment aan om één van de oplossingen in de praktijk uit te proberen?

8 november 3-2-1-Co
Wat gaan we doen?

Ligt het thema ‘Instroom  van jongeren’ u na aan het hart? Sluit dan op 8 november aan bij 3-2-1-Co: hetzelfde, maar net iets anders, georganiseerd door het A+O fonds Gemeenten. Samen werken we de inzichten en ideeën uit de artikelen van Surfen op Drijfzand om tot concrete experimenten.  Aan het einde van de dag pitchen we deze voor gemeentesecretarissen met durf en visie die één van de experimenten willen toepassen in hun organisatie. Bent u de gemeentesecretaris die wij zoeken? Neem dan contact met Fred Jansen via fred.jansen@aeno.nl of 06-58833874.

Wie zoeken we

Wij zoeken vijftig dwarskijkers, frisdenkers en lenige geesten die met ons willen meedenken over het verbeteren van de instroom van jongeren bij gemeenten. Sluit u ook aan!?

Bent u gemeentesecretaris, ligt de instroom van jongeren u nauw aan het hart en wilt u een experiment opzetten binnen uw gemeente? Stuur dan een mail naar 3-2-1-Co@AenO.nl.

U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Aanbevolen voor u