U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Wat is creativiteit nu eigenlijk? Word je ermee geboren? Kun je het leren? Kun je binnen organisaties sturen op creativiteit? Wat zegt de wetenschap over situaties die creativiteit  bevorderen? Wie hebben aanleg om creatief te zien? En welke hersenprocessen spelen een rol?

Aan de hand van leven en werk van illustere kunstenaars en creatieve genieën maakt Carsten de Dreu, hoogleraar sociale en organisatiepsychologie aan de Universiteit Leiden, duidelijk hoe creatieve producten tot stand komen, hoe je creativiteit kunt meten en welke neuropsychologische processen een rol spelen bij creatief denken. Naast persoonlijkheidstrekken passeert een breed scala aan sociale situaties de revue, die creativiteit belemmeren of juist bevorderen. En gaandeweg prikt hij een flink aantal mythes rondom creativiteit door en krijgen de deelnemers handvatten om creativiteit te stimuleren en de ruimte te geven die het verdient.

Over de spreker

Carsten de Dreu is hoogleraar sociale en organisatiepsychologie aan de Universiteit Leiden en hoogleraar gedragseconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is fellow van de Association for Psychological Sience en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen. Naast de psychologie van creativiteit en innovatie, bestudeert hij samenwerking en conflicthantering binnen en tussen groepen. Voor zijn wetenschappelijk oeuvre ontving hij de Kurt Lewin Medal van de  European Association for Psychology in 2014 en in 2015 de Dr. Hendrik Mullerprijs van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Opzet college

Dynamisch en interactief, dat is onze inzet. Doel van de collegereeks is het verdiepen van actuele onderwerpen bij gemeenten en het delen van ervaringen uit praktijkcases. We starten om 15.00. Onze gastspreker Carsten de Dreu neemt de aanwezigen mee in de wereld van creativiteit en innovativiteit. Aansluitend op zijn verhaal gaan we verder in break-outsessies: reflectie op de eigen werkpraktijk. Om 17.00 sluiten we af met een borrel, is er de mogelijk om na te praten en uiteraard om te netwerken.

Locatie

We organiseren dit college in samenwerking met de gemeente Heerhugowaard. We zijn te gast bij Hotel Restaurant Jules: Gildestraat 2, 1704 AG Heerhugowaard. Deze locatie is goed bereikbaar per auto en ligt nabij het treinstation. Er is een parkeerplaats aanwezig (eigen kosten). Zie: http://www.ontdekjules.nl/

Kosten

Alleen wanneer u niet aanwezig kunt zijn en u zich niet tijdig afmeld worden er extra kosten in rekening gebracht. Afmelden kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor het college. Daarna brengen wij € 75,- in rekening.

Voor wie?

De A+O Colleges zijn bedoeld voor iedereen die interesse heeft in de thema’s die tijdens de A+O colleges worden behandeld. Voorwaarde voor deelname is dat u werkzaam bent bij een gemeente (of gemeentelijke organisatie) die valt onder de CAR-UWO. Daarnaast mogen ook ambtenaren uit de sectoren Waterschappen en Provincies aansluiten.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit A+O college neemt u contact op met het secretariaat van het A+O fonds Gemeenten via secretariaat@aeno.nl of 070 763 00 30.

U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Aanbevolen voor u