Reserveer uw plaats!

Er zijn nog 10 plaatsen vrij!

Sturen op eigen regie van werknemers op gezondheid

Tinka van Vuuren is als Bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement verbonden aan de Open Universiteit Nederland en werkt als Senior Consultant bij Loyalis Kennis & Consult, onderdeel van APG. Ze is opgeleid als arbeids- en organisatie- en als sociaal psycholoog en gepromoveerd op de gevolgen van ontslagdreiging voor werknemers. Thema’s waar van Vuuren zich onder andere op richt zijn: Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, employabilitybeleid en human resources management.

In haar college gaat Van Vuuren in op individuele en organisatorische factoren die van invloed zijn op de eigen regie van werknemers op hun gezondheid. Dit doet ze aan de hand van een model dat ontwikkeld is op grond van een literatuurstudie en vervolgens is getoetst in een empirisch onderzoek onder ruim 1000 werknemers van vier organisaties in de zakelijke dienstverlening. Ze geeft antwoord op vragen als: ‘Wat kunnen we doen om de eigen regie bij medewerkers op het gebied van gezondheid te stimuleren?’ en ‘Hoe motiveren we medewerkers om op het gebied van gezondheid zelf verantwoordelijkheid te nemen?’

Opzet college

Dynamisch en interactief, dat is onze inzet. Doel van de collegereeks is het verdiepen van actuele onderwerpen bij gemeenten en het delen van ervaringen uit praktijkcases. We starten de colleges om 15.00 (inloop vanaf 14.30) met onze gastsprekers. Daarna komen er vanuit verschillende organisaties interessante praktijkcases aan bod. Deelnemers gaan tijdens de colleges ook zelf actief aan de slag met het onderwerp. Om 17.00 sluiten we af met een borrel, is er de mogelijk om na te praten en uiteraard om te netwerken.

Locatie

We zijn deze dag te gast in het Hotel Theater Figi te Zeist: Het Rond 2, 3701 HS. Locatie is goed te bereiken met openbaar vervoer. Tevens is er parkeergelegenheid op loopafstand.

Kosten

U kunt kosteloos deelnemen aan dit college. Alleen wanneer u niet aanwezig kunt zijn en u zich niet tijdig afmeld worden er kosten in rekening gebracht. Afmelden kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor het college. Daarna brengen wij € 75,- in rekening.

Voor wie?

De colleges zijn bedoeld voor iedereen die interesse heeft in de thema’s die tijdens de colleges worden behandeld. Voorwaarde voor deelname is dat u werkzaam bent bij een gemeente (of gemeentelijke organisatie) die valt onder de CAR-UWO. Daarnaast mogen ook ambtenaren uit de sectoren Waterschappen en Provincies aansluiten.

Verder in deze A+O Collegereeks:

Datum Spreker en onderwerp
13 april Jelle Dijkstra over Co-creatie Aanmelden
11 mei  Steven Dhondt over Workplace Innovation Aanmelden
14 september Gerard Evers over HR-Analytics Aanmelden
12 oktober Margriet Sitskoorn over Loopbaanzelfregie Aanmelden
16 november Patrick van Veen over Leiderschap en veranderen vanuit een ander perspectief Aanmelden

Er zijn nog 10 plaatsen vrij!

Vul uw voornaam in.

Vul uw achternaam in.

Vul uw werk e-mailadres in.

Vul uw mobiele nummer in.

Vul uw organisatie in.

Vul uw functie in.

Ga akkoord met de voorwaarden.


Let op: Bij niet tijdig afmelden brengen wij kosten in rekening.


Aanbevolen voor u