U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Arbeidsmarktversneller #3 – 21 januari

Wil je graag weten wat je kunt doen om jonge ambtenaren te behouden voor je organisatie? Om de unieke bijdrage van jonge collega’s echt tot zijn recht te laten komen? Kom dan naar Arbeidsmarktversneller #3. Natuurlijk nemen we je mee in de belangrijkste resultaten van het onderzoek Jong@Gemeenten. En er is méér. De experts van Youngworks wijden je in, in de leefwereld en drijfveren van jonge ambtenaren. Met die kennis op zak, gaan we aan de slag met de aanbevelingen uit het rapport.

De werkvormen van Youngworks zorgen ervoor dat jij en je collega’s de meest kansrijke en effectieve oplossingen in kaart brengen. En we kijken hoe je in jouw organisatie het gesprek over de resultaten uit Jong@Gemeenten kunt organiseren.

Reacties van deelnemers van eerdere edities van Arbeidsmarktversneller #3: ‘Er zijn weinig bijeenkomsten die zo goed en kernachtig aansluiten op het uiteindelijke doel. De sprekers hadden goede binding met de doelgroep en samenstelling van het publiek was ook erg fijn waardoor de uitwisseling van kennis erg waardevol was. Goede presentaties en van begin tot eind erg boeiend. Klasse!’
‘Het was een verrassende dag! Er werden verschillende leerzame en interessante onderwerpen besproken en toegelicht, onder leiding van drie
enthousiaste professionals. Als dit evenement nogmaals in de regio wordt gehouden, ben ik zeker aanwezig!’

Wie ga je ontmoeten?

De mensen die het kunnen weten: iedereen die binnen gemeenten bezig is met verjonging en de jonge ambtenaren zelf natuurlijk. Ook onze partner FUTUR, het landelijke netwerk van jonge ambtenaren bij de Overheid, is erbij.

Doe je mee? Meld je snel aan!?

Dat kan via het formulier onderaan deze pagina. We brengen geen kosten in rekening voor je deelname aan Arbeidsmarktversneller #3. Als je je hebt aangemeld, rekenen we op je komst. Heb je je aangemeld maar kun je toch niet komen? Vraag een collega om in jouw plaats te gaan en geef haar of zijn naam aan ons door. Of meld je bij ons af tot uiterlijk 5 werkdagen voor de bijeenkomst. Doe je dit niet dan brengen wij € 150,- in rekening.

Programma 21 januari

 9.30 uur Ontvangst
10.00 uur Aanvang programma
Prikkelende presentatie door Rutger van den Berg van Youngworks, waarin we de achtergronden en drijfveren van jonge ambtenaren beter leren kennen. Rutger deelt ook de bevindingen uit de interviews die hij hield voor Jong@Gemeenten
Highlights van de enquêteresultaten, gepresenteerd door FUTUR en A&O fonds Gemeenten
Begeleid door Youngworks aan de slag met het onderzoek:
1. Wat roepen de resultaten voor vragen op? Welke inzichten geeft het je?
Lunch en netwerkpauze
2. De beste oplossing bovenaan. Welke aanbevelingen lijken het meest kansrijk en waarom?
3. Waarmee wil je aan de slag in jouw organisatie of jonge ambtenaren netwerk? En hoe kan A&O je daarbij helpen?
16.00 uur Einde programma

Vragen?

Voor vragen over de Arbeidsmarktversneller mail je naar  evenementen@aeno.nl.

Waarom Arbeidsmarktversnellers?

Feiten en cijfers over de arbeidsmarkt vullen dagelijks je mailbox en tijdlijn. Maar welke informatie is voor jou van belang en hoe kan die informatie jou helpen? A&O fonds Gemeenten helpt je. Met thematische bijeenkomsten maken we je wegwijs in actuele arbeidsmarktvraagstukken: de Arbeidsmarktversnellers. We geven inzicht en vertalen dat naar jouw praktijk.

Wat zeggen de deelnemers over Arbeidsmarktversnellers?

Praktische handvatten gekregen die direct toepasbaar zijn in mijn dagelijks werk. De uitwisseling met anderen vond ik erg waardevol.

U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Aanbevolen voor u