Reserveer uw plaats!

Er zijn nog 20 plaatsen vrij!

Je bent alweer even aan het werk na de gemeenteraadsverkiezing. Maar de praktijk is nog best ingewikkeld. Voor het A&O fonds Gemeenten alle aanleiding om opnieuw het A&O Avondcollege voor Raadsleden te organiseren. Dat doen we door raadsleden met veel ervaring het verhaal te laten vertellen. Met oog voor de praktijk en de details die alleen zij kunnen weten. Daarnaast koppelen we in het A&O Avondcollege de praktijk aan de actuele thema’s die spelen bij jouw gemeente: het Sociaal Domein, het Fysiek Domein (de Omgevingswet), de Digitale Overheid en Gemeenschappelijke Regelingen/Samenwerking. Wat speelt er op deze thema’s? Wat komt er als raadslid op deze thema’s op je af? En bovenal: wat is je rol als raadslid op deze thema’s?

Het A&O fonds Gemeenten biedt jou een goed gevuld avondprogramma waarin je aan de hand van de praktijk wordt meegenomen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van het Sociaal Domein, het Fysiek Domein (de Omgevingswet), de Digitale Overheid en de Gemeenschappelijke Regelingen/Samenwerkingen. We gaan in op praktische zaken, instrumenten en vaardigheden die voor elk raadslid van belang zijn. Vragen die in dit avondcollege de revue passeren zijn onder andere: Hoe pak je de juiste rol binnen jouw gemeenteraad? En hoe kun je binnen de raad samenwerken met andere partijen en het college? Welke instrumenten heb je als raadslid tot je beschikking? Hoe zit de begrotingscyclus in elkaar? Hoe ga je om met (social) media? Hoe geeft je burgerparticipatie vorm en hoe voorkom je dat je ten onder gaat in allerlei (digitaal) papier dat je als raadslid over je uit krijgt gestort?

Opbrengst van de avond

Je loopt naar buiten met een frisse blik op jouw rol als raadslid en bent op de hoogte van de actualiteit van 4 belangrijke thema’s binnen de gemeente. Daarnaast beschik je over praktische voorbeelden en oplossingen vanuit andere gemeenten die je in jouw gemeente kunt toepassen.

Programma

17.00 – 18.00 Inloop met avondmaaltijd en de mogelijkheid om bij te praten met collega’s uit andere gemeenten
18.00 – 19.00 Eerste deel van het inhoudelijke programma
19.00 – 19.15 Korte break
19.15 – 20.25 Tweede deel van het inhoudelijke programma
20.25 – 20.30 Plenaire afsluiting

Sprekers

Frank Rozenberg, raadslid bij gemeente Leidschendam-Voorburg en Karin Sleeking, directeur van het A&O fonds Gemeenten (en voormalig raadslid) gaan tijdens deze avond met jou in gesprek.

Tijdens het programma is er veel tijd om te netwerken met collega raadsleden en vragen te stellen aan de sprekers.

Datum en locatie

Woensdag 29 mei 2019
Karel V, Utrecht
De bijeenkomst is van 17.00 tot 20.30 uur

Kosten

Deelname is gratis. Alleen wanneer je niet aanwezig kunt zijn en jij je niet tijdig afmeldt, worden er kosten in rekening gebracht (€ 75,-) per gemist dagdeel. Afmelden kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor de start van de bijeenkomst.

Geef je op!

Wil je meer informatie over deze bijeenkomst? Laat het ons weten door een mail te sturen aan may.yalcin@aeno.nl o.v.v. Het A&O Avondcollege.

Er zijn nog 20 plaatsen vrij!

Vul uw voornaam in.

Vul uw achternaam in.

Vul uw werk e-mailadres in.

Vul uw mobiele nummer in.

Vul uw organisatie in.

Vul uw functie in.

Ga akkoord met de voorwaarden.


Let op: Bij niet tijdig afmelden brengen wij kosten in rekening.


Aanbevolen voor u