U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

De eerste vier decennia van het internet heeft ons veel gebracht. Denk bijvoorbeeld aan: e-mail, het wereldwijde web, social media, mobiel internet, big data, cloud computing en een begin van Internet of Things. Aan dit rijtje kunnen we nu blockchain toevoegen. Blockchain verandert de manier waarop organisaties naar eigenaarschap en vertrouwen kijken. In essentie is de blockchain technologie gebaseerd op gedistribueerde databases en het gedistribueerd verwerken, opslaan en aanpassen van data op een unieke en revolutionaire manier. Een complexe technologie – het is dan ook moeilijk om te voorspellen hoe het onze toekomst gaat veranderen.

In deze inspiratiesessie verkennen we de blockchain technologie en de mogelijk impact hiervan op dienstverlening, organisatie en werk van de lokale overheid. Wat is het? Wat is de geschiedenis en wat zijn de toepassingen? Dit doen we op een heldere en begrijpbare manier.

We brengen de blockchain hype terug naar de dagelijkse realiteit van gemeenten en publieke organisaties. En we gaan in op de complexiteit van de technologie en de impact op de samenleving. Dit doen we aan de hand van ervaringen vanuit verschillende projecten. Na deze bijeenkomst zijn deelnemers beter in staat om een analyse te maken en de toepasbaarheid en haalbaarheid van een blockchain project beter te beoordelen.

Programma

13.30 Opening
(1) Wat is Blockchain?
– Historie
– Technologie
– Complexiteit
– Toepassingen
(2) Voorbeelden uit het publieke domein
Pilots Binnenland & Buitenland
15.00 pauze
15.15 Wat is de mogelijke impact op:

  • Economie
  • Organisaties
  • Werk en menselijk kapitaal
  • Professionalisering en leren
16.30 Afsluiting

Voor wie

Management, HRO-adviseurs, beleidsmedewerkers en OR-leden in dienst van gemeenten of intergemeentelijke samenwerkingsverbanden.

Begeleiding

Amir Sabirovic, Bob Joormann en Tim Griffioen van Intellerts.

Kosten

Alleen wanneer u niet aanwezig kunt zijn en u zich niet tijdig afmeldt, worden er extra kosten in rekening gebracht (€ 75,-). Afmelden kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor de start van de inspiratiesessie.

Meer informatie

Voor meer informatie over de organisatie van het leernetwerk neemt u contact op met het secretariaat van het A+O fonds Gemeenten via secretariaat@aeno.nl of 070 763 00 30.

U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Aanbevolen voor u