Reserveer uw plaats!

Er zijn nog 54 plaatsen vrij!

Empower jezelf!

Die échte vakman of vakvrouw dat ben jij! Maar daar kun je soms wel wat steun bij gebruiken. Tijdens deze zeer interactieve dag met spannende sprekers en workshops wordt jij uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen.

Workshops voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Maak uit het programma van het congres Vakmanschap een keuze die past bij jouw leerbehoefte. Beter omgaan met stressvolle situaties en werkdruk? Jezelf beter leren presenteren? Juist meer nadruk op gespreksvoering? Of op inhoud? Want ken je alle ins en outs van de Participatiewet bijvoorbeeld? Het komt allemaal aan de orde. Het uitgebreide programma biedt jou frisse energie en nieuwe technieken die je direct kunt toepassen in jouw eigen werk! We maken er samen een inspirerende, leuke en vooral leerzame dag van.

Programma

9.00 uur         Inloop

9.30 uur         Welkom

9.35 uur         Pieter Hilhorst over bureaucratie en vakmanschap

10.30 uur      Workshopronde 1

12.30 uur      Lunch en verkiezing Uitvoerder van het Jaar 2018  

13.30 uur      Workshopronde 2

15.30 uur      De Vrije Denkers – Doen is de beste manier van denken.

WORKSHOPS

Informatie over inschrijving workshops volgt 

Let op: Deze workshops worden in de komende maanden aangevuld met nog meer uitdagende workshops die jou verder helpen in de dagelijkse praktijk!

Stress-sensitieve gesprekstechnieken

Nadja Jungmann laat aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe je het beste in gesprek kunt gaan met mensen die door stress niet of nauwelijks meer te bereiken zijn. Hoe begeleidt jij deze mensen? Welke vragen kun je het beste stellen? Hoe help je inwoners door middel van hele praktische tips en trucs nog beter en adequater?

Privacy grondslagen

Marie José Bonthuis, IT jurist bij de Rijksuniversiteit Groningen vertelt in een interactieve workshop over de diverse privacy grondslagen die in het dagelijkse werk gebruikt kunnen worden. De meeste directe is natuurlijk om het aan de klant te vragen. Maar wat kan er nog meer? En waar liggen de grenzen?

Het dappere kampvuur – Leiding geven aan jezelf

Op de werkvloer is stress een van de meest voorkomende problemen met als gevolg uitval van medewerkers. Ook in het sociaal domein is de werkdruk hoog en vinden veel mensen het lastig om dit bespreekbaar te maken. In deze workshop wordt je in een veilige omgeving gestimuleerd om een goed gesprek te hebben over jouw uitdagingen en grenzen. We reizen terug naar de oertijd voor een goed gesprek rond het kampvuur. Hoe zorg jij voor meer focus en balans?

Veerkracht

Goed omgaan met conflicten en weerstand kost vaak veel energie. In de 24/7 cultuur van vandaag is het mogelijk dat de energie-eisen van medewerkers hun capaciteit overschrijden. Ben jij 100% bezig met hetgeen jij op dit moment doet? Of verlies jij een deel van jouw energie met randzaken? Een praktische workshop waarin jij handvatten krijg aangereikt om hier beter mee om te gaan.

Pitchen als Obama

Altijd al willen weten hoe je jouw publiek blijft boeien, zoals Barack Obama dit doet? Het wordt steeds belangrijker om je verhaal goed te kunnen vertellen, ook voor een groep. Dit doe je met zelfvertrouwen als je weet waarop je kunt letten – ademhaling, houding, taal – en hier bewust mee leert omgaan. Leer in deze workshop zelfverzekerd je verhaal overbrengen.

TAO Leiderschap

In deze workshop leer je de zachte kracht van Tao Leiderschap kennen en in te zetten. Maar ook hoe je je energie optimaal kunt inzetten waardoor je (weer) meer in balans komt en met nieuwe energie effectief aan de slag kunt.

Participatiewiel Samenspel XXL

Het Participatiewiel van Movisie is een instrument dat inzicht biedt in hoe je het aanbod en de participatiedoelen van mensen met elkaar verbindt. Vanuit het perspectief van het individu (een persona) krijg je een helder beeld van wat nodig is en waar samenwerking gewenst is. Alle leefgebieden, zoals gezondheid, sociale contacten, (betaald) werk en dagbesteding zijn in het wiel meegenomen.

Participatiespel

We kennen allemaal de ‘Participatiewet’ en wat voor opdracht deze wet ons meegeeft, in onze rol als bijvoorbeeld ambtenaar, jobcoach, bestuurder, werkgever of werkzoekende. Maar wat is naast de platte wetstekst en de concrete opdracht nu de praktijk, de beleving van de Participatiewet? Ga met dit bordspel samen met je mede Participatie Pioniers op reis en ontdek het!

De  Vrije Denkers – Doen is de beste manier van denken                         

Plenaire workshop voor alle deelnemers, inschrijving niet van toepassing

Een vlammend betoog over de noodzaak van actie in een turbulente tijd waarin verandering steeds sneller lijkt te gaan. En daar waar verandering sneller gaat dan ons veranderend vermogen toestaat zijn nieuwe strategieën nodig. De Vrije Denkers nemen alle deelnemers in een uitdagende afsluiting mee in verandering en vakmanschap.

ALGEMENE INFORMATIE

Wat kost het?

Alleen wanneer je niet aanwezig kunt zijn en jij je niet op tijd afmeldt, worden er kosten in rekening gebracht (€ 75,-) per gemist dagdeel. Afmelden kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor de start van het congres.

Voor wie is het congres bedoeld?

Iedereen in een functie met direct klantcontact in het sociaal domein (gemeenten, zorg- en welzijnsinstellingen).

Vragen?

Wil je meer informatie over deze bijeenkomst? Neem contact op met May Louise Yalcin van het A+O fonds Gemeenten (070-7630027) of stuur een -email naar uitvoeringsautoriteit@aeno.nl.

Er zijn nog 54 plaatsen vrij!

Vul uw voornaam in.

Vul uw achternaam in.

Vul uw werk e-mailadres in.

Vul uw mobiele nummer in.

Vul uw organisatie in.

Vul uw functie in.

Ga akkoord met de voorwaarden.


Let op: Bij niet tijdig afmelden brengen wij kosten in rekening.


Aanbevolen voor u