U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Op 3 december 2018 organiseren we een leerbijeenkomst over het thema ‘algoritmes, data en ethiek’.

Na een introductie over de verschillende algoritmen die worden ingezet bij ‘advanced analytics’ zal er een toelichting worden gegeven op De Ethische Data Assistant (DEDA). DEDA, een instrument dat ontwikkeld is door Utrecht Data School (UDS),  helpt data-analisten, projectmanagers en beleidsmakers om ethische problemen in dataprojecten, datamanagement en databeleid te herkennen.

Aan het eind van deze leerbijeenkomst:

  • heb je zicht op de soorten algoritmen die worden ingezet bij ‘advanced analytics’;
  • heb je kennis van de opzet en werking van DEDA;
  • en weet je DEDA toe te passen in dataprojecten om ethische problemen te herkennen.

Programma

13.30 inloop

14.00 – 15.00: Soorten algoritmes bij en hun werking bij ‘advanced analytics’

15.00 – 15.15: korte break

15.15 – 16.15: De Ethische Data Assistant (DEDA), opzet en werking

16.15 – 16.45: discussie over de gevolgen van ‘advanced analytics’ in de gemeentelijke  organisatie en hoe DEDA wordt ingezet om ethische vraagstukken te herkennen.

Waar en wanneer

3 december 2018

Seats to meet – Utrecht

Voor wie

Trekkers van projecten datagedreven sturing in gemeenten en functionarissen die zich (verder) willen bekwamen in datagedreven werken (projectleiders, beleidsmedewerkers, staffunctionarissen, management), HR medewerkers die zich bezighouden met integriteit en ethiek.

Begeleiding

  • Martin Haagoort, Intellerts
  • Gerwin van Schie, Utrecht Data School

Kosten

U kunt kosteloos deelnemen aan deze bijeenkomst. Alleen wanneer u niet aanwezig kunt zijn en u zich niet tijdig afmeldt, worden er kosten in rekening gebracht (€ 75,-). Afmelden kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor de start van de inspiratiesessie.

Meer informatie

Deze leerbijeenkomst is onderdeel van het programma Dataficering. Met dit programma ondersteunt het A+O fonds Gemeenten bij het toepassen van nieuwe digitale technologie, innovatie, leren van nieuwe taken en onderzoeken we hoe het werk in gemeenten verandert.

Voor meer informatie over de organisatie van de leerbijeenkomst en het programma Dataficering neemt u contact op met het secretariaat van het A+O fonds Gemeenten via secretariaat@aeno.nl of 070 763 00 30.

U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Aanbevolen voor u