U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Regiobijeenkomst “De nieuwe identiteit van Burgerzaken, digitalisering en de gevolgen voor het werk”

Regio Limburg, Noord-Brabant

De afdelingen Burgerzaken van gemeenten staan aan de vooravond van diverse veranderingen. Recente ontwikkelingen zoals nieuwe wet- en regelgeving, landelijk en Europees beleid, nieuwe technologieën en de toenemende digitalisering werken door binnen alle thema’s van Burgerzaken: persoonsinformatiemanagement, identiteitsmanagement, verkiezingen, dienstverlening en innovatie.

Over deze ontwikkelingen heeft het A+O fonds Gemeenten recent samen met de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) de publicatie ‘De nieuwe identiteit van Burgerzaken’ uitgebracht. (Meer informatie vindt u ook op de website van de Nvvb).

Gevolgen van digitalisering

De komende transformatie van burgerzaken vraagt om de nodige flexibiliteit van organisaties, management en medewerkers. Om gemeenten te ondersteunen bij de uitdaging die voor hen ligt organiseert het A+O fonds Gemeenten samen met de NVVB de Verander & Leer-bijeenkomst: Werken aan de toekomst van Burgerzaken. In deze bijeenkomst verkennen we de gevolgen van digitalisering voor het werk en gaan we in op het managen van het transformatieproces en het professionaliserings- en inzetbaarheidsvraagstuk voor medewerkers (HR-aspecten).

De focus van deze bijeenkomst ligt op de HR-aspecten van de komende transformatie van burgerzaken. Visies en ervaringen worden gedeeld en het vormen of aanscherpen van de eigen aanpak staat centraal. Daarnaast hoort u op deze middag hoe in het land burgerzaken de komende transformatie oppakt.

Op 7 juni en 5 juli hebben de eerste twee leerbijeenkomsten in Amersfoort plaats gevonden. Aanvullend hierop volgen nu een vijftal regionale bijeenkomsten.

Programma

Programma

13.00 Inloop
13.30 Inleiding over de nieuwe identiteit van Burgerzaken door John de Ruiter, NVVB.
14.00 Verkenning van het transformatieproces, het professionaliserings- en inzetbaarheidsvraagstuk van Burgerzaken. Presentatie onderzoek en Transformatievizier.
15.00  Pauze
15.15 “De Prioriteitentafel”: met behulp van het Transformatievizier gezamenlijk handelingsperspectieven onderzoeken en prioriteiten bepalen voor jouw eigen gemeente.
16.00 Praktijkvoorbeeld: wordt nog ingevuld.
16.30 Afsluiting en borrell

Waar en wanneer

 1. Regio Limburg, Noord-Brabant, Eindhoven;
  25 oktober Aristo Eindhoven, Vestdijk 30, 5611CC Eindhoven
 2. Regio Friesland, Noord Oost Nederland, Overijssel, Assen;
  28 september, Van der Valk Assen, Balkenweg 1, 9405 CC Assen
 3. Regio Gelderland, Arnhem;
  4 oktober, Van der Valk, Amsterdamseweg 505, 6816 VK Arnhem
 4. Regio Zuid Holland, Zeeland, Utrecht, Vianen;
  5 oktober, zalencentrum Het Klooster, Klooster 1, 4132 BM Vianen
 5. Regio Noord-Holland, Alkmaar;
  19 oktober, Afas Stadion, Stadionweg 1, 1812AZ Alkmaar

Voor wie

De verander- en leerbijeenkomst is bestemd voor managers, teamleiders en HR-adviseurs van burgerzaken.

Begeleiding

Joke Bergshoeff en Patrick van Beukering begeleiden deze Verander&Leer-bijeenkomst. Beiden zijn specialisten in Human Resource Development en Employability en goed thuis in de veranderopgaves.

Kosten

Alleen wanneer u niet aanwezig kunt zijn en u zich niet tijdig afmeldt, worden er extra kosten in rekening gebracht (€ 75,-). Afmelden kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor de start van de inspiratiesessie.

Meer informatie

Voor meer informatie over de organisatie van het leernetwerk neemt u contact op met het secretariaat van het A+O fonds Gemeenten via secretariaat@aeno.nl of 070 763 00 30.

U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Aanbevolen voor u