Reserveer uw plaats!

Er zijn nog 43 plaatsen vrij!

Goede voorbeelden, in gesprek gaan met elkaar en even uit jouw eigen omgeving stappen. Je leert vaak het meeste door even uit de hectiek van de dagelijkse praktijk te stappen en eens bij een ander te kijken hoe zij bepaalde zaken aanpakken.

Dat moment van reflectie bieden wij jou graag aan tijdens de Summerschool. Deze dag wordt georganiseerd samen met Sociaal Werk Nederland.

Culemborg

Op 26 juli nemen we een kijkje in de keuken van Elk Welzijn in Culemborg. ElkWelzijn legt verbindingen in de wijken van Culemborg en ondersteunt sociale initiatieven van inwoners van Culemborg. Hun streven is dat iedereen kan meedoen in Culemborg. Daarbij werken ze veel met vrijwilligers. Hoe doen zij dat? Hoe bindt je als medewerker vrijwilligers aan een project en werk je samen met al die partijen die betrokken zijn bij jouw project? En hoe zorg je ervoor dat vrijwilligers zich betrokken blijven voelen? En tevreden inwoners blijven?

Aan de hand van de casus over de popup-winkel voor vrijwilligers vertelt Annerieke van der Vegt van Elk Welzijn over waar zij in de dagelijkse praktijk mee omgaat.

De dag wordt spetterend geopend door de bijdrage van Omdenken. Omdenken is denken in termen van mogelijkheden en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws. Steeds meer mensen en organisaties leren hoe ze in plaats van op een ja-maar-manier op een ja-en-manier in het leven kunnen staan.

Door het combineren van interessante, inspirerende sprekers, workshops en de afsluiting met een heerlijke lunch waarbij je de gelegenheid krijgt om in gesprek te gaan met elkaar en nog even na te praten, ga jij gelijk geïnspireerd aan de slag in jouw eigen organisatie

Programma

09.30 – 10.00 uur Inloop
10.00 – 10.15 uur Opening door Gemeente Culemborg
10.15 – 11.00 uur Workshop van Omdenken
11.00 – 12.30 uur Interactief programma van Elk Welzijn over de inzet van vrijwilligers
12.30-13.00 uur Afsluiting en lunch

Deelname summerschool

Den jij werkzaam in het sociaal domein? Meld je dan aan voor deze dag!
Alleen wanneer je niet aanwezig kunt zijn en jij je niet op tijd afmeldt, worden er kosten in rekening gebracht (€ 75,-) per gemist dagdeel. Afmelden kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor de start van het werkatelier.

Contact

Wil je meer informatie over deze bijeenkomst? Neem contact op met May Louise Yalcin van het A+O fonds Gemeenten (070-7630027) of stuur een email naar uitvoeringsautoriteit@aeno.nl.

Vervoer

De dichtstbijzijnde parkeerplaats bevindt zich bij het Stationsplein, vanaf de rotonde na ca. 200 meter aan de rechterkant. Via een trap op deze parkeerplaats bereik je de ingang van de Gelderlandfabriek. Ook als je met het openbaar vervoer komt, kun je gebruikmaken van deze trap. Voor minder valide bezoekers zijn er speciale parkeerplekken beschikbaar bij de ingang op het talud.

Er zijn nog 43 plaatsen vrij!

Vul uw voornaam in.

Vul uw achternaam in.

Vul uw werk e-mailadres in.

Vul uw mobiele nummer in.

Vul uw organisatie in.

Vul uw functie in.

Ga akkoord met de voorwaarden.


Let op: Bij niet tijdig afmelden brengen wij kosten in rekening.


Aanbevolen voor u