Reserveer uw plaats!

Er zijn nog 41 plaatsen vrij!

Goede voorbeelden, in gesprek gaan met elkaar en even uit je eigen omgeving stappen. Je leert vaak het meeste door uit de hectiek van de dagelijkse praktijk te stappen en bij een ander te kijken hoe zij bepaalde zaken aanpakken. Dit kan tijdens de Summerschool Gastgemeenten dagen!

Den Haag

In Den Haag wonen naar schatting 18.000 huishoudens die hun schulden niet meer kunnen betalen. En dat aantal groeit, met alle maatschappelijke, maar ook sociale gevolgen van dien. Het krijgen van schulden komt lang niet altijd door het uitgavenpatroon. Zo moeten steeds meer mensen rondkomen van een minimuminkomen, zijn uitgaven fors toegenomen door bijvoorbeeld gestegen huren en brengen ingrijpende gebeurtenissen als werkloosheid of een echtscheiding mensen ongewild in de problemen. Vaak raken mensen door schulden in een isolement, met weer nieuwe problemen tot gevolg. Het Schuldenlab070 is opgericht om deze vicieuze cirkel te doorbreken, met andere ogen naar schuldhulp te kijken en te werken aan een schuldenvrij Den Haag.

Door het combineren van interessante, inspirerende sprekers, een wandeling in de wijk de afsluiting met een interactieve lunch waarbij je de gelegenheid krijgt om in gesprek te gaan met elkaar maar ook met de gedreven medewerkers die aan dit project werken, ga jij gelijk geïnspireerd aan de slag in jouw eigen organisatie!

Programma

09.30 – 10.00 uur Inloop
10.00 – 10.15 uur Opening door Gemeente Den Haag
10.15 – 10.45 uur Inspiratie over publiek-private samenwerking door Sadik Harchaoui (Society Impact)
10.45 – 12.00 uur Een korte introductie door Aygul Keskin van gemeente Den Haag, waarbij kort wordt toegelicht waarom de gemeente is gestart met het Schuldenlab. Het project over het Jongeren Perspectief Fonds komt hierbij uitgebreid aan            de orde. Het JPF richt zich erop jongeren langdurig van hun schulden af te helpen door een integrale aanpak van één op één begeleiding gecombineerd    met een versnelde schuldsanering.
12.00 – 12.30 uur Lunch
12.30-14.00 uur Interactieve sessie met Kr8lab! Denk mee met de gemeente Den Haag over hun aanpak met betrekking tot schulden. Hoe kan het nog beter? Wat is je opgevallen? Is hun aanpak misschien ook iets voor jouw organisatie? Leer van                                en met elkaar in een creatieve sessie waarbij je weer geïnspireerd aan het werk gaat!
14.00 – 14.05 uur Plenaire afsluiting

Deelname summerschool

Ben jij werkzaam in het sociaal domein? Meld je dan aan voor deze dag!
Alleen wanneer je niet aanwezig kunt zijn en jij je niet op tijd afmeldt, worden er kosten in rekening gebracht (€ 75,-) per gemist dagdeel. Afmelden kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor de start van het werkatelier.

Contact

Wil je meer informatie over deze bijeenkomst? Neem contact op met May Louise Yalcin van het A+O fonds Gemeenten (070-7630027) of stuur een email naar uitvoeringsautoriteit@aeno.nl.

Vervoer

De locatie is prima te bereiken met de auto en er is betaalde  parkeergelegenheid op loopafstand van het stadhuis. De locatie is ook prima bereikbaar met openbaar vervoer.

Er zijn nog 41 plaatsen vrij!

Vul uw voornaam in.

Vul uw achternaam in.

Vul uw werk e-mailadres in.

Vul uw mobiele nummer in.

Vul uw organisatie in.

Vul uw functie in.

Ga akkoord met de voorwaarden.


Let op: Bij niet tijdig afmelden brengen wij kosten in rekening.


Aanbevolen voor u