Reserveer uw plaats!

Er zijn nog 19 plaatsen vrij!

Goede voorbeelden, in gesprek gaan met elkaar en even uit je eigen omgeving stappen. Je leert vaak het meeste door uit de hectiek van de dagelijkse praktijk te stappen en bij een ander te kijken hoe zij bepaalde zaken aanpakken. Dit kan tijdens de Summerschool Gastgemeenten dagen!

Leeuwarden

Op 19 juli kijken we in de keuken van gemeente Leeuwarden. Zij laten met Lab Noord zien hoe zij gemeente, zorginstellingen, scholen en inwoners op een natuurlijke manier met elkaar verbinden.

Onder de noemer Lab Noord werken de gemeente Leeuwarden, de wijkvereniging Bilgaard, Sociaal wijkteam Noord, Zorgorganisatie Palet en De Friesland Zorgverzekeraar aan een pilot gericht op zorg en welzijn in de wijk. LAB Noord staat voor: een sterke begrijpelijke basis van dienstverlening, welzijn en zorg in de wijk voor en door bewoners.

Door het combineren van interessante, inspirerende sprekers, een wandeling in de wijk de afsluiting met een interactieve lunch waarbij je de gelegenheid krijgt om in gesprek te gaan met elkaar maar ook met de gedreven medewerkers die aan dit project werken, ga jij gelijk geïnspireerd aan de slag in jouw eigen organisatie!

Programma

09.30 – 10.00 uur Inloop
10.00 – 10.15 uur Opening door Gemeente Leeuwarden
10.15 – 10.30 uur Inspirerend verhaal door Marcel Tankink.  Marcel Tankink is zijn carrière bij KAW ooit begonnen met een dosis lef en een goed idee. Als geschiedenisstudent met een hoop idealen en een lege portemonnee – die dingen gaan vaak samen – kwam hij terecht in de kraakwereld. Daar ontmoette hij KAW. Het bureau maakte toen, samen met krakers, regelmatig verbouwplannen voor gekraakte panden. En nu houdt hij van spanning tussen structuur en verandering. Tussen geschiedenis en toekomst. Hij vertelt bevlogen hoe hij betrokken is geraakt bij Lab Noord
10.30 – 11.00 uur Dick Bootsma, beheerder in het wijkgebouw waar we deze dag op bezoek mogen komen. Hij is niet alleen beheerder, maar coördineert daarnaast ook nog eens 150 vrijwilligers die bij dit project betrokken zijn, zorgt voor samenhang in de wijk en is een echte verbinder.
11.00 – 12.00 uur Wandelen in de wijk. Ga in gesprek met de inwoners van deze week. Ontdek wat hen beweegt. Welke oplossingen en vraagstukken zien zij? En hoe worden zij momenteel goed geholpen door alle medewerkers van Lab Noord?
12.00 – 13.00 uur Interactieve lunch. Met een heerlijk broodje in de hand ga jij in gesprek met medewerkers van betrokken zorgaanbieder(s) en scholen.
13.00 uur Afsluiting

Deelname summerschool

Ben jij werkzaam in het sociaal domein? Meld je dan aan voor deze dag!
Alleen wanneer je niet aanwezig kunt zijn en jij je niet op tijd afmeldt, worden er kosten in rekening gebracht (€ 75,-) per gemist dagdeel. Afmelden kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor de start van het werkatelier.

Contact

Wil je meer informatie over deze bijeenkomst? Neem contact op met May Louise Yalcin van het A+O fonds Gemeenten (070-7630027) of stuur een email naar uitvoeringsautoriteit@aeno.nl.

Vervoer

De locatie is prima te bereiken met de auto en er is gratis parkeergelegenheid op loopafstand van het wijkgebouw. Kom je met de trein dan zorgen wij voor vervoer tussen de locatie en het station van Leeuwarden.

Culturele hoofdstad

Leeuwarden is in 2018 culturele hoofdstad van Europa en er worden diverse mooie culturele activiteiten georganiseerd. Mocht je dus na de inspirerende bijeenkomst van de ochtend nog wat tijd overhouden in de agenda, dan raden we zeker aan om van het aanbod te genieten!

 

Er zijn nog 19 plaatsen vrij!

Vul uw voornaam in.

Vul uw achternaam in.

Vul uw werk e-mailadres in.

Vul uw mobiele nummer in.

Vul uw organisatie in.

Vul uw functie in.

Ga akkoord met de voorwaarden.


Let op: Bij niet tijdig afmelden brengen wij kosten in rekening.


Aanbevolen voor u