U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Wil je het echte netwerken leren? Anderen kunnen overtuigen en kunnen pitchen als Obama?

Leer dat deze zomer nog!

Wat is het?

Je herkent het vast: Je wilt je verder ontwikkelen als professional, steviger in je schoenen staan en met vertrouwen de vraag van de klant beantwoorden, maar je hebt vaak niet de tijd om aan uitgebreide trainingen en workshops mee te doen, want de werkdruk is al zo hoog en er ligt nog genoeg op je bureau.

Workshops voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Maak uit het programma van de A+O Summerschool een keuze die precies past bij jouw leerbehoefte. Beter omgaan met stressvolle situaties en werkdruk? Je beter leren presenteren? Of juist meer nadruk op gespreksvoering? Of op inhoud? Want ken je alle ins en outs van de Participatiewet bijvoorbeeld? Het komt allemaal aan de orde. Het uitgebreide programma biedt jou frisse energie en nieuwe technieken die je direct kunt toepassen in jouw eigen werk! Met een combinatie van binnen- en buitenactiviteiten maken we er een inspirerende, leuke en vooral leerzame dag van.

Programma

Op de dinsdagen in juli deelnemen aan ontwikkeldagen? De dag begint met een plenair gedeelte en waarna je een keuze maakt uit het aanbod trainingen op die dag. Deze keuze hoef je pas op de dag zelf te maken.

9.00 uur Inloop
9.30 uur Welkom
9.35 uur Rick van Asperen “Egostrippen”
10.35 uur Workshopronde 1
12.30 uur Lunch
13.30 uur Workshopronde 2

Waar is het?

We bieden deze ontwikkeldag 4x in het land aan (Arnhem, Den Bosch, Amersfoort en Amsterdam). Alle trainingen volgen? Dat kan ook! Meld je dan aan voor 2 verschillende dagen. En neem je natuurlijk ook jouw collega’s mee!

Wat kost het?

Alleen wanneer je niet aanwezig kunt zijn en jij je niet op tijd afmeldt, worden er kosten in rekening gebracht (€ 75,-) per gemist dagdeel. Afmelden kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor de start van het werkatelier.

Voor wie zijn deze Summerschool dagen bedoeld?

Iedere gemeenteambtenaar is van harte welkom. En werk je bij een zorginstelling en heb je direct klantcontact? Ook dan kun je aansluiten bij deze  trainingsdagen. We verwelkomen je graag tijdens een van de data.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze bijeenkomst? Neem contact op met May Louise Yalcin van het A+O fonds Gemeenten (070-7630027) of stuur een -email naar uitvoeringsautoriteit@aeno.nl.

Egostrippen met Rick van Asperen

We beginnen met een inspirerende opening door de gedreven en inspirerende Rick van Asperen die gaat ‘Egostrippen’: Op een verrassende wijze weet Rick nieuwe levens verrijkende inzichten mee te geven en vaardigheden aan te reiken voor de toepassing in de dagelijkse praktijk. Hij inspireert jou op het gebied van persoonlijke leiderschap, cultuurverandering en verbetering van de samenwerking. Je probeert het iedereen naar de zin te maken, je partner, je collega’s en je vrienden. Maar zeg eens eerlijk, word je blij van alle rollen die je dagelijks speelt?

Stop met toneelspelen. Ontdek waar je warm voor loopt. Strip je ego: richt je voortaan op wat jou beweegt en wat je diep in je hart wilt, thuis en op het werk.

Aangeboden workshops tijdens deze dag:

Pitchen als Obama

Altijd al willen weten hoe je jouw publiek blijft boeien, zoals Barack Obama dit doet? Het wordt steeds belangrijker om je verhaal goed te kunnen vertellen, ook voor een groep. Dit doe je met zelfvertrouwen als je weet waarop je kunt letten – ademhaling, houding, taal – en hier bewust mee leert omgaan. Leer in deze workshop zelfverzekerd je verhaal overbrengen.

TalentOntdekkingstocht

Tijdens deze ontdekkingstocht reis je langs je verleden, heden en toekomst. We onderzoeken jouw talenten en die van je medereizigers. Je ontdekt hoe je kijkt naar deze talenten en andere helpende onderdelen van je leven, en welke doelen je zou willen stellen voor de toekomst. We doen dit op een actieve manier!

TAO Leiderschap

Een wethouder of leidinggevende die niet open staat voor advies, burgers die overtuigd zijn (en blijven) van hun gelijk, lastige gesprekken. In jouw werk kom je regelmatig lastige situaties tegen. Hoe kun je hier op een effectieve manier mee omgaan? Hoe kun je soepel meebewegen met de ander, zonder je eigen koers te verliezen én zonder weerstand of een conflict te creëren?

In deze workshop leer je de zachte kracht van Tao Leiderschap kennen en in te zetten. Maar ook hoe je je energie optimaal kunt inzetten waardoor je (weer) meer in balans komt en met nieuwe energie effectief aan de slag kunt.

CIEP training voor bewust en effectief handelen

Rust in het hoofd, betere werkrelaties en veel meer vat op de eigen resultaten. Daar gaat het om bij CiEP Basis. Via deze training neem je een aantal belangrijke zaken onder handen: de eigen werkgewoonten, de manier van plannen, van organiseren en van communiceren. Weer toekomen aan je werk. En aan jezelf.

Je raakt vertrouwd met de uitgangspunten voor bewust en effectief handelen. Je herkent en overwint gedragspatronen die jou niet (meer) ondersteunen en brengt een effectievere structuur aan. Daarmee zorg je voor doorstroming en regie in het eigen werk.

Particpatiewiel Samenspel XXL

Het Participatiewiel van Movisie is een instrument dat inzicht biedt in hoe je het aanbod en de participatiedoelen van mensen met elkaar verbindt. Vanuit het perspectief van het individu (een persona) krijg je een helder beeld van wat nodig is en waar samenwerking gewenst is. Alle leefgebieden, zoals gezondheid, sociale contacten, (betaald) werk en dagbesteding zijn in het wiel meegenomen.

Deze interactieve werksessie is vorig jaar ontwikkeld en inmiddels in meerdere gemeenten gespeeld die aan de slag willen met een integrale aanpak. Hiermee ontdekken deelnemers in verschillende ronden waar zij staan ten opzichte van het individu in het midden van het Participatiewiel. Zij leren te denken vanuit de participatiedoelen van deze persoon en verkennen van daaruit de mogelijkheid tot samenwerking en integraal werken. Het spel wordt gespeeld op een 6 meter groot vloerkleed met een persona in het midden van het wiel. De training wordt professioneel begeleid door Movisie.

Passiespel: waar ligt jouw passie?

Wat was jouw passie, ambitie en/of droom om het werk te gaan doen wat je nu doet? Met het passiespel ontdek je op een ludieke manier welk type jij bent. Waar ligt jouw passie? Ben je een medewerker die ideeën heeft en ook van aanpakken weet?

U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Aanbevolen voor u