U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Haal alles uit jezelf deze zomer!

Zelfs op een hele doorsnee werkdag wordt er van jou als professional heel veel gevraagd. En je herkent het vast: je wilt je verder ontwikkelen als professional, steviger in je schoenen staan en met vertrouwen de vraag van de klant beantwoorden. Maar je hebt vaak niet de tijd om aan uitgebreide trainingen en workshops mee te doen. Reden: de werkdruk is al zo hoog en er ligt nog genoeg op je bureau. Grijp nu je kans en meld je aan!

Flitsende start met het nieuwste programma van de Vrije Denkers!
Zoek het zelf lekker uit! zeggen Arthur en Patrick van de Vrije Denkers dit jaar in hun nieuwe programma. Waar worden zij blij van? En hoe hebben zij de organisatorische belemmeringen van zich afgeschud? Soms kwetsbaar, soms hilarisch maar altijd gericht op ‘doen’.

En verder haal jij alles uit jezelf met deze workshops!
Maak uit het programma van de A&O Summerschool een keuze die precies past bij jouw leerbehoefte. Creatiever werken en denken? Beter leren samenwerken met externe partijen? Goede gesprekken voeren met je inwoners en echt leren horen wat hun vraag is? Of wil je juist meer lef hebben? En beter leren omgaan met jouw eigen grenzen? Het komt allemaal aan de orde. De workshops zelf maken we zo snel mogelijk bekend.

Opbouw van het programma

09.00 – 09.30 uur Inloop
09.30 – 09.35 uur Plenaire opening
09.35 – 10.45 uur Het nieuwe programma van de Vrije Denkers
10.45 – 11.00 uur Korte break
11.00 – 13.00 uur 1e workshopronde
13.00 – 14.00 uur Lunch
14.00 – 15.55 uur 2e workshopronde
15.55 – 16.00 uur Korte plenaire afsluiting

De workshops

Zakelijk flirten - meer flair en invloed op jouw zakelijke gesprekken
Wil je jouw zakelijke gesprekken meer flair geven? Het gevoel hebben dat je op dezelfde golflengte zit als je gesprekspartner? De training Zakelijk flirten laat je zien hoe je met de juiste focus en energie anderen enthousiast krijgt in een gesprek.
Je krijgt concrete tips en voorbeelden aangereikt aan de hand waarvan je gesprekken beter kunt gaan sturen. Kom erachter hoe je altijd een optimale eerste indruk maakt en hoe je voor een goede sfeer zorgt in zakelijk gezelschap. Verdiep je samen met anderen in verbale communicatie, stemgebruik en woordkeuze, maar ook de kunst van lichaamstaal; houding, gebaren, mimiek.
Train je lefspier! Lef hebben op de werkvloer – uit je comfortzone en in je impact-zone
Train je lefspier! Lef hebben op de werkvloer – uit je comfortzone en in je impact-zone
Altijd al willen weten hoe anderen met lef in het leven staan en altijd hun mening weten te verkondigen; in vergaderingen, bij het koffiezetapparaat of bij de sportclub? Altijd al willen weten hoe zij precies op het juiste moment weten wat ze moeten zeggen tegen die ene manager of collega – en niet pas op het moment als je weer in de auto zit? Deze training draait om de volgende vraag: wat houdt je tegen om lef te tonen, naar voren te stappen en meer impact te maken op de werkvloer? En – nog belangrijker – hoe kom je daarvan af?
De training ‘Lef hebben!’ is een vaardigheidstraining, met andere woorden; iedereen kan lef hebben, je moet je lef-spier alleen wel ontwikkelen. In deze training gaan we de verschillende facetten van lef onderzoeken, benoemen en uitdragen. In een twee uur durende workshop word je ondergedompeld in verschillende technieken rondom out-of-the-box denken, het verschil tussen moed en lef, en over het pitchen van jouw lef-moment. Kortom: in deze training ga je uit je comfortzone en kom je in je impact-zone!
Teamwork begint bij jezelf!
Deze training draait om het verhogen van de high-performance en effectiviteit van een team – en hoe jij daar als teamlid een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Je gaat er achter komen wat jij nodig hebt om tot high performance te komen, waar jouw motivatie ligt en hoe jullie samen tot beter teamwork kunnen komen. Want écht teamwork, dat begint bij jezelf! Wat mag je in deze training verwachten? Kennis van jouw eigen toegevoegde (team)waarde – en de kracht van het benoemen, meer kennis van jouw motivatie en ambitie, je kent het verschil tussen sterke en zwakke teams en nog veel meer..
Prettig contact met de klant
In deze workshop Mediationvaardigheden wordt ingegaan op de basis van communicatieleer en conflicttheorie. Je leert o.a. hoe je een conflictdiagnose kunt stellen en oefent met mediationvaardigheden die je kunt inzetten ter de-escalatie en oplossing van (potentiële) conflicten. Bij het oefenen met de mediationvaardigheden is steeds aandacht voor de ontwikkeling van een passende attitude. Daarbij gaan onze trainers in op de persoonlijke ontwikkel ‘thema’s’ waar je tegenaan kunt lopen in de interactie met inwoners.
De kunst van het luisteren
Ben je benieuwd hoe je naast horen een ander ook echt kunt leren verstaan? Heb je de wens om je luistervaardigheden substantieel te verbeteren? Wil je graag ervaren hoe je daardoor nog beter in contact kunt komen met de ander? Dan heb je nu de kans om echt empathisch te leren luisteren. Ik hoor, ik hoor, wat jij niet zegt………. Tijdens vakantie in een vreemd land zijn wij ons bewust dat wij de ander niet ‘verstaan’. Maar thuis gaan wij er onbewust vanuit dat wij de ander begrijpen omdat wij dezelfde taal spreken. In deze workshop focus je je op het anders luisteren naar jezelf en naar anderen: luisteren door de oordelen heen. Het vergroot de kans dat je effectiever met je eigen energie kan omgaan en duurzame relaties en samenwerkingsverbanden kan creëren. Door elkaar echt te leren verstaan, openbaart zich een wereld aan inzicht en mogelijkheden! Deze korte workshop is voor iedereen, ongeacht je rol of functie binnen de organisatie.
Draagvlak creëren van binnenuit
Hoe creëer je draagvlak en eigenaarschap van binnenuit? Dat is in de praktijk namelijk nog best ingewikkeld. Op een speelse wijze leer je tijdens deze workshop een paar werkvormen kennen waarmee je écht draagvlak kunt creëren. Je leert hoe je met heel verschillende partijen, sámen tot een inspirerend toekomstbeeld en gedeelde visie kunt komen en hoe je deze kunt vertalen naar concrete stappen die je met elkaar de volgende dag al kunt zetten. Theorie en praktische oefeningen wisselen elkaar af in deze workshop. Er wordt o.a. gewerkt met werkvormen en theorie van Waarderend Organiseren en Mutual Gains.
Kruip eens in de huid van een inwoner - Inwoner gericht denken en handelen
Als ambtenaar heb je doorgaans ‘de burger’ als je beste klant. Maar voelt dat voor jou ook echt zo? Burgergericht denken en handelen begint aan de andere kant van het bureau (of loket). In deze workshop verplaatsen we ons bijna letterlijk in de burger. En dan blijkt dat het nogal eens voorkomt dat de ‘leefwereld’ van de inwoners een heel andere is dan de ‘systeemwereld’ van het gemeentehuis. Tijdens de workshop word je uitgedaagd om eens in de huid van een inwoner te kruipen en jezelf van de ‘andere kant’ te bekijken. Heb jij de samenwerkende en meedenkende houding waar de samenleving om vraagt? Of valt er nog wel wat te schaven en te verbeteren? Je krijgt veel voorbeelden, praktische tips, casuïstiek om over in gesprek te gaan én oefeningen om van te leren. En ja, vast ook een paar lastige momenten waarin je jezelf tegenkomt. Maar gelukkig: je bent niet alleen en goede nazorg is verzekerd!
Lenig denken
De wereld om ons heen verandert razendsnel. De kunst is daar flexibel op in te spelen, om lenig te denken. Als lenige denker ben je slagvaardig. Je bent in staat buiten de gebaande paden te treden, te vernieuwen en aan te sluiten op de energie van de netwerksamenleving. Daar ligt een grote maatschappelijke behoefte en een kans! In de workshop Lenig denken maak je kennis met de basisprincipes van creatief denken. Je ervaart de kracht van de automatische piloot en wat er gebeurt als je je comfortzone verlaat. Denken in kansen, creatief waarnemen en het wisselen van perspectief komen aan de orde. Je leert hoe je met een creatieve denktechniek problemen of opdrachten op een andere manier kunt benaderen om nieuwe ideeën en oplossingen te verzinnen. Inclusief een vertaalslag naar de dagelijkse praktijk: wat levert creativiteit concreet op in werk- en privésituaties?

Aanmelden voor de workshops

Dat doe je op de dag zelf. We leggen bij het begin van de inloop kaartjes neer waar je uit kunt kiezen. Alle workshops worden in beide rondes gegeven. Dus wanneer je vroeg bent, heb je alle keuze. En vol=vol. Dus wees op tijd!

Waar is het?

We bieden deze Summerschool dag 4x in het land aan (Amsterdam, Rotterdam, Zwolle en Eindhoven). Alle trainingen volgen? Dat kan ook! Meld je dan aan voor 2 (of meer!) verschillende dagen. En neem natuurlijk ook jouw collega’s mee! Want samen leer je meer.

Wat kost het?

Alleen wanneer je niet aanwezig kunt zijn en jij je niet op tijd afmeldt, worden er kosten in rekening gebracht (€ 75,-) per gemist dagdeel. Afmelden kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor de start van de trainingsdag.

Voor wie zijn deze Summerschool dagen bedoeld?

Werk je bij een gemeente en word jij enthousiast van ons Summerschool-programma? Dan ben je van harte welkom!

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze bijeenkomst? Stuur een mail naar evenementen@aeno.nl en we helpen je graag verder.

Aanmelden?

Op deze pagina meld je je aan voor de Summerschool op 11 juli bij De Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle!

Wil je naar meerdere Summerschool-dagen, kijk dan na je aanmelding op deze pagina.

Graag aanmelden met een zakelijk e-mailadres.

U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Aanbevolen voor u