Reserveer uw plaats!

Er zijn nog 6 plaatsen vrij!

Gemeenteambtenaren kunnen via www.meesterinjewerk.nl de TalentSpiegel maken, een online vragenlijst over talenten en drijfveren. Meteen na het invullen van de TalentSpiegel kan de respondent het rapport via de beveiligde site downloaden.

De medewerker kan meer betekenis en waarde uit de TalentSpiegel halen als hij of zij het rapport bespreekt met een loopbaanadviseur. Daarom biedt het A+O fonds Gemeenten certificeringstrainingen aan voor gemeentelijke loopbaanadviseurs om te leren werken met de TalentSpiegel. Voor deelname aan deze trainingen worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Training

Daarnaast bieden we ook een ééndaagse training aan voor gecertificeerde loopbaanadviseurs waarin ze twee soorten workshops rondom de TalentSpiegel leren geven:

1.     Teaserworkshop: Een workshop om medewerkers in een aantal oefeningen over hun talenten en loopbaan te laten nadenken, zodat zij daarna gemotiveerd zijn om de TalentSpiegel in te vullen.

2.     Verdiepingsworkshop: Een workshop die gebruik maakt van de dynamiek van een groep om medewerkers – die de TalentSpiegel hebben ingevuld en hun rapport hebben gelezen – verder te laten nadenken over de onderwerpen in het rapport en wat zij kunnen gebruiken voor hun eigen loopbaanontwikkeling.

In de train-de-trainertraining lopen de loopbaanadviseurs zelf ook alle elementen van de teaser- én de verdiepingsworkshop door en krijgen zij algemene toelichting op het geven van workshops.

Programma

In de train-de-trainertraining worden zes oefeningen uit de twee workshops op een interactieve manier besproken. De onderdelen die aan bod komen zijn:

–          Een korte energie, waarin de deelnemers aan de train-de-trainertraining zichzelf en elkaar beter leren kennen.

–          Daarna gaan de deelnemers aan de slag met het in kaart brengen van hun eigen kwaliteiten. Zij doen dit door foto’s te maken van iets wat hen inspireert of door het maken van een mindmap.

–          De deelnemers gaan met elkaar in dialoog door bijvoorbeeld een speeddate of een kringgesprek.

–          De training wordt afgesloten met een oefening waarbij de deelnemers worden uitgedaagd om concreet met hun loopbaan aan de slag te gaan door vragen te beantwoorden, zoals ‘Wat ga je morgen anders doen?’. Om te zorgen dat de loopbaanontwikkeling ook voor langere tijd wordt geborgd, vragen we de deelnemers ook naar hun doelen op de langere termijn.

Door deze oefeningen zelf te doen, leren de toekomstige trainers wat deze oefeningen voor effect deze hebben en hoe ze deze training bij hun eigen organisaties kunnen inzetten.

Voorwaarde: de workshop is alleen toegankelijk voor personen die de certificeringstraining voor de TalentSpiegel bij LTP hebben gevolgd.

Er zijn nog 6 plaatsen vrij!

Vul uw voornaam in.

Vul uw achternaam in.

Vul uw werk e-mailadres in.

Vul uw mobiele nummer in.

Vul uw organisatie in.

Vul uw functie in.

Ga akkoord met de voorwaarden.


Let op: Bij niet tijdig afmelden brengen wij kosten in rekening.


Aanbevolen voor u