Jongeren maken niet altijd hun opleiding af. We willen voorkomen dat deze jongeren tussen wal en schip raken. Hoe moeten ze dan verder? En wat is jouw rol als uitvoerder in het sociaal domein hierbij? Gemeenten en hun ketenpartners hebben de taak om jongeren te helpen als ze niet zelfstandig de weg naar werk of participatie vinden. Dit vraagt vaak om maatwerk, een goede samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen organisaties, een goede samenwerking met externe partijen, ruimte in regelgeving en professioneel vakmanschap van uitvoerders.

Om uitvoerders hierin te ondersteunen, organiseert de Uitvoeringsautoriteit op donderdag 25 januari een werkatelier Jeugdparticipatie. Met elkaar vinden we antwoorden op bovenstaande vragen. Werk je in het sociaal domein en sluit je werk aan op jongeren, jeugdzorg, jeugdparticipatie en/of jeugdwerkloosheid? Dan nodigen wij je uit om deel te nemen aan ons werkatelier.

Wat is een werkatelier?
Een Werkatelier is een bijzondere werkvorm waarin onder druk ideeën, oplossingen en innovaties aangedragen worden op basis van concrete vraagstellingen. Daarnaast nodigen we een aantal inspirerende sprekers uit.

Datum en locatie
25 januari in de Regardz De Eenhoorn, Barchman Wuytierslaan 2 in Amersfoort. De bijenkomst is van 9.30 uur tot 14.00 uur, inclusief lunch.

Kosten
Deelname is gratis. Alleen wanneer je niet aanwezig kunt zijn en jij je niet tijdig afmeldt, worden er kosten in rekening gebracht (€ 75,-) per gemist dagdeel. Afmelden kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor de start van het werkatelier.

Geef je op!

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk!

Aanbevolen voor u