U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Ruim twee miljoen Nederlanders hebben een betaalachterstand. De roep om een vroegtijdige aanpak van schulden wordt steeds luider. Tijdige signalering van problemen voorkomt dat inwoners steeds verder in de problemen raken. Er zijn inmiddels heel veel initiatieven die zich richten op het voorkomen van schulden. Wat vraagt dit van jou als uitvoerder? Hoe ga je het gesprek aan? Zijn er nog andere problemen dan schulden? En hoe ga je dan als professional om met de complexiteit van vragen? Vragen waar medewerkers van gemeenten en hulporganisaties dagelijks tegenaan lopen en waarbij ze wel wat hulp kunnen gebruiken.

Om uitvoerders hierin te ondersteunen, organiseert de Uitvoeringsautoriteit op dinsdag 13 maart een werkatelier “Schulden”. Met elkaar vinden we antwoorden op bovenstaande vragen. Werk je in het sociaal domein en sluit je werk aan bij de schuldhulpverlening? Dan nodigen wij je uit om deel te nemen aan ons werkatelier.

Wat is een werkatelier?
Een Werkatelier is een bijzondere werkvorm waarin onder druk ideeën, oplossingen en innovaties aangedragen worden op basis van concrete vraagstellingen. Daarnaast nodigen we een aantal inspirerende sprekers uit.

Spreker
Waarom koopt iemand met heel veel schulden toch die hele dure broek van 130 euro? Inwoners die aankloppen bij de gemeente of het wijkteam zitten vaak al zo diep in de schulden dat zij hierdoor veel stress ondervinden en niet meer in staat zijn om de gevolgen van hun handelen onder ogen te zien. Aanmaningen worden genegeerd, deurwaarders ontweken en het kopen van een cadeautje is belangrijker dan het aflossen van de schulden. Het draait alleen nog maar om overleven. Nadja Jungmann gaat in gesprek met de aanwezigen in de zaal over de verbazing die professionals in de hulpverlening vaak voelen. Hoe voer je het goede gesprek? En waarom is het zo nodig om schulden te voorkomen? Of ze zo snel mogelijk op te lossen?

Voor wie?
Deze bijeenkomst is niet alleen voor gemeenteambtenaren, maar ook voor iedereen werkzaam in het sociaal domein die zich bezighoudt met schuldhulpverlening en direct klantcontact heeft.

Datum en locatie
13 maart van 9.30 uur tot 14.30 uur.
Muziekgebouw aan ‘t IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam
inclusief lunch

Kosten
Deelname is gratis. Alleen wanneer je niet aanwezig kunt zijn en jij je niet tijdig afmeldt, worden er kosten in rekening gebracht (€ 75,-) per gemist dagdeel. Afmelden kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor de start van het werkatelier.

Meld je aan!

U kunt zich niet meer inschrijven voor dit evenement.

Aanbevolen voor u