Gemeente Groningen

bron: gemeente.groningen.nl

Medewerkers van de gemeente Groningen van 55 jaar en ouder krijgen de gelegenheid om vrijwillig minder te gaan werken, waarbij zij voor een deel worden doorbetaald. Met het geld dat de gemeente hiermee bespaart, gaat het college van B&W bezuinigen én jongere medewerkers aannemen. Dat is de kern van het nieuwe Generatiepact binnen de gemeente Groningen. Binnenkort gaan de eerste medewerkers gebruik maken van deze regeling.

Het Generatiepact is één van de afspraken tussen de vakbonden en het college van B&W om verjonging van het personeelsbestand op gang te brengen. De gemiddelde leeftijd van de ambtenaren is nu 49 jaar. “Vanwege de bezuinigingen heeft de gemeente al een tijd geen jonge medewerkers kunnen aannemen”, licht P&O-wethouder Ton Schroor toe. “Ook hebben we veel jonge mensen moeten laten gaan. Maar als genoeg medewerkers van 55 jaar en ouder meedoen aan het Generatiepact, kunnen we op bescheiden schaal weer nieuwe, jonge mensen aantrekken.”

Besparen op loonkosten

Ton SchroorMet het Generatiepact biedt de gemeente medewerkers vanaf 55 jaar de mogelijkheid om vrijwillig minder te gaan werken. Daarmee krijgen zij meer vrije tijd, en kan de gemeente besparen op de loonkosten. De gemeente compenseert een deel van de uren die deze 55-plussers inleveren. Het andere deel is voor hun eigen rekening. De helft van het geld dat de gemeente met het Generatiepact bespaart, wordt gebruikt als bezuiniging. De andere helft is bedoeld om nieuwe jonge medewerkers een baan aan te bieden. Het liefst een vaste baan, maar als dat niet mogelijk is, een flexibele aanstelling.

Jongeren aannemen

Wethouder Ton Schroor: “We willen jongeren een kans geven om bij de gemeente aan de slag te gaan. Niet alleen omdat de gemeente zich verantwoordelijk voelt voor deze nieuwe generatie. Maar ook omdat jonge instroom nodig is in een moderne organisatie die klaar staat voor de toekomst.”

Vakbonden

De vakbonden staan achter het Generatiepact. “Dit biedt jonge mensen de mogelijkheid op werk en het geeft oudere medewerkers de kans om gezond hun loopbaan af te ronden, nu iedereen langer moet werken”, lichten Alie de Jonge van CNV Publieke Zaak en Jan Grobben van Abvakabo FNV toe.

Meer maatregelen

Naast het Generatiepact neemt de gemeente meer maatregelen om jongeren binnen te halen. Zo start het traineeprogramma Stadstalent, waarbij er ruimte is voor tien talenten. Ook komen er extra leerbanen (BBL) voor MBO’ers en HBO’ers. Verder heeft de gemeente werkervaringsplekken, waarbij jonge hoger opgeleiden met behoud van hun uitkering werkervaring kunnen opdoen bij de gemeente Groningen.

Interne campagne

De gemeente start een interne campagne om het Generatiepact bij haar medewerkers onder de aandacht te brengen. Bijna negenhonderd 55-plussers hebben al een uitnodigingsbrief gekregen. De komende vier jaar komen zo’n 1500 medewerkers in aanmerking voor deze regeling.

Lees meer over het generatiepact en bekijk voorbeelden van andere gemeenten.

Aanbevolen voor u