Heb jij je al aangemeld voor de Gezond Werken dag van 11 mei in Amersfoort? Op deze dag gaan we samen werken aan het verminderen van werkdruk en verzuim onder andere met professor Arnold Bakker. Hij is hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie. Meld je hier direct aan.

Arnold bakker

Job crafting en playful work design

Hoe kunnen managers, leidinggevenden, arboprofessionals en medewerkers gezamenlijk de hoge werkdruk bij gemeenten hanteerbaar maken en werkstress tegengaan? Arnold Bakker legt op 11 mei aan de hand van zijn Job Demands–Resources theorie uit dat gemeentelijke organisaties top-down en bottom-up strategieën kunnen gebruiken om werkstress tegen te gaan en werkplezier te bevorderen.

Dit kan doordat leidinggevenden bijvoorbeeld de werkomgeving optimaliseren door de juiste uitdagingen en hulpbronnen aan te bieden via job (re)design. Anderzijds kunnen medewerkers hun werk proactief aanpassen via job crafting en playful work design.

Creatief denken

Maar er is meer die dag. We gaan je meenemen in de wondere wereld van creatief denken. Welke patronen houden ons tegen? Hoe werkt jouw brein? Wat kun je doen om nóg creatiever te worden?

Daarna gaan we in verschillende rondes een aantal thema's met elkaar uitpluizen. De opdrachten staan in het teken van samenwerking en creëren van wederzijds begrip voor elkaars rollen. We delen ervaringen en doen nieuwe inzichten met elkaar op. Dit wordt gefaciliteerd door Ynnovate.

Het middagprogramma wordt nog ontworpen. Daarover volgt later meer informatie.

Gezond werken

Gezond werken is en belangrijk thema komende tijd voor gemeenten. Daarom focust ook A&O zich op dit onderwerp. We houden onder andere actuele informatie bij over verzuim, werkdruk en veilig werken en ondersteunen instrumenten zoals de arbocatalogus, RI&E en GIR. Ook zijn we het leernetwerk Aan de Slag met Werkdruk gestart, speciaal voor gemeenten.

Kijk via de knop hieronder wat wij nog meer doen voor Gezond Werken bij gemeenten.

Naar thema Gezond Werken

Misschien vind je dit ook interessant