Ben je tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd? Dan kun je vanaf 1 augustus 2020 kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft besloten deze subsidie voor het Ontwikkeladvies weer op te starten.

Iedereen kan een beroep doen op deze subsidie waarmee je kosteloos zicht krijgt op je arbeidsmarktkansen en je je eventueel kan voorbereiden op een mogelijke overstap naar ander werk wellicht in een andere sector.

Het ministerie zegt: "Door de coronacrisis verandert de economie namelijk fors. Werk wordt vaker digitaal uitgevoerd, er komen nieuwe banen bij en tegelijkertijd zijn er banen die verdwijnen. Het kabinet wil mensen helpen om zich aan te passen aan die nieuwe realiteit.

Is het nodig om je bij te scholen, liggen er voor jou kansen in een andere sector of zit je goed op je plek? Dat zijn vragen waar de loopbaanadviseur mee kan helpen. Mensen kunnen zich daardoor beter voorbereiden op een mogelijke overstap naar ander werk."

AO Arbeidsmarktcommunicatie arbeidsmarktversnellers

Door de coronacrisis verandert de economie namelijk fors. [...] Het kabinet wil mensen helpen om zich aan te passen aan die nieuwe realiteit.

Ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Inzetten Allesuitjezelf.nl

Nu direct aan de slag met loopbaanontwikkeling voor gemeentemedewerkers? Kom naar Allesuitjezelf.nl.

A&O fonds Gemeenten biedt met deze website een platform voor alle medewerkers van gemeenten die aan de slag willen of moeten met hun loopbaan. Jij als loopbaanprofessional (of leidinggevende) kan ons platform Allesuitjezelf.nl inzetten.

Misschien vind je dit ook interessant