Als jongere werken bij de decentrale overheid? Ja gráág, zeggen Eveline Zeeman en Elise Pastoor. Beiden waren genomineerd voor de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar. En beiden hebben ze een broertje dood aan kokerdenken, conventies en regeltjes. Ze vertellen over hun werk bij de overheid, over weerstand en over doen wat nodig is.

Jonge ambtenaren aan het woord

Werken bij de overheid betekent voor mij dat ik daadwerkelijk iets kan betekenen in het leven van mensen. Dat was al zo toen ik projectleider bestemmingsplannen was, en het is nog sterker zo nu ik programmamanager vluchtelingen ben.” Aan het woord is Eveline Zeeman, 33 jaar en werkzaam bij de gemeente Zaanstad. En bovendien: winnaar van de Publieksprijs in de verkiezing tot jonge ambtenaar van het jaar.

In diezelfde verkiezing reikte Elise Pastoor tot de laatste tien. Als buurtbrandweervrouw in Vlagtwedde heeft ze een heel andere functie in een heel andere omgeving. “Ik was al vrijwilliger bij de brandweerpost Ter Apel en heb er nu als buurtbrandweervrouw een full time baan bij.” Inderdaad: erbij, want Pastoor runt samen met haar partner ook nog een winkel. “Eigenlijk ben ik ondernemer. En ik onderneem nu ook binnen de overheid.”

Lees het volledige artikel.

Eveline Zeeman: “Enthousiasme onderhoud je met de ruimte om te pionieren”

Aanbevolen voor u