Elke maand op donderdagavond is een lezing te volgen die hoort bij de leergang Vernieuwend Leiderschap voor gemeentesecretarissen. De lezingen zijn openbaar voor iedereen die dit onderwerp interessant vindt; zowel inwoners als gemeentemedewerkers. Meld je hier aan voor de laatste online lezing in de serie op 16 december.

Programma donderdagavond café

Het openbare gedeelte heet het CCoCo-café (Cities Connecting on Complexity Café) en is voor iedereen kosteloos beschikbaar; zowel voor medewerkers van alle gemeentelijke organisaties als voor inwoners. Het is van 18.30 tot 20.30 uur.

Tijdens de verschillende CCoCo-café’s behandelen experts elke keer een ander thema op het gebied van Vernieuwend Leiderschap in de publieke sector. De eerste drie sprekers zijn Engelstalig. Vanaf het vierde café zijn de sprekers Nederlandstalig. Over deze vervolgsessies lees je later meer.

Programma CCoCo-café - 18.30 tot 20.30 uur

16 dec 2021
The logic of Human Learning Systems | Dr. Toby Lowe
18 nov 2021
Governing Complexity in the 21st century | Prof. Robert Geyer
21 okt 2021
On the opportunities of complexity | Dr. Catherine Hobbs

Wil je aanwezig zijn bij de laatste lezing van 16 december, meld je dan aan via de groene knop hieronder. De CCoCo-Café’s zijn online te volgen.

A&O fonds Gemeenten ondersteunt gemeenten die deelnemen aan de Leergang Vernieuwd Leiderschap met een financiële bijdrage als tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Leergang Vernieuwend Leiderschap

Dr. Diane Nijs en business developer Pim Dopheide, van de Breda University of Applied Sciences (BUas), organiseren een 7-delige leergang voor gemeentesecretarissen en hun MT om de ‘kunst van het leiden en innoveren in complexe tijden’ te ondersteunen. De leergang gaat in oktober van start.

Voor bestuurders

De Leergang Vernieuwend Leiderschap richt zich op alle bestuurders in de publieke sector die beseffen dat “we de huidige uitdagingen niet kunnen aanpakken met hetzelfde denken en doen als waarmee we die problemen gecreëerd hebben”.

Doel

In de afgelopen jaren is er steeds meer oog voor de rol van leidinggevenden bij veranderprocessen binnen de gemeentelijke sector, omdat deze groep in feite de succesfactoren bepaalt van ingezette veranderprocessen. Hiervoor is nieuw leiderschap nodig. De deelnemende organisaties ontwikkelen de capaciteit om zichzelf continu te vernieuwen in een wereld die steeds dynamischer en complexer wordt. De deelnemers leren een organisatie behandelen als een levend systeem, zodat ze effectiever gaat functioneren en de betrokkenen gelukkiger worden.

Effect

De leergang zet in op het investeren in nieuw leiderschap en de wijze waarop complexe vraagstukken binnen en buiten de organisatie worden opgepakt. Van veranderen en verbeteren, naar samen vernieuwen. En door die fundamentele wending verandert de rol van de overheid mee: van ‘fixing the past’ naar ‘shaping the future’. Een overheid die dus meer de regie neemt.

Vragen over inhoud

Heb je vragen over de inhoud van het programma, of wil jouw gemeente ook graag deelnemen aan de leergang? Neem dan contact op met Kirsten Grandia, projectleider bij A&O fonds Gemeenten via:

kirsten.grandia@aeno.nl
070 763 00 30

Lees ook

Misschien vind je dit ook interessant