“Hier komen we niet uit. We hebben een frisse blik nodig!”

Herkenbaar in uw ondernemingsraad? Vaak zijn er in een organisatie ontzettend veel goede ideeën te vinden, als je de weg naar de juiste mensen maar weet te vinden. Jonge collega’s bezitten die frisse blik en kunnen creatief meedenken over duurzame oplossingen. Helaas zijn er nog veel te weinig jongeren actief in de medezeggenschap van hun organisatie. Terwijl het juist belangrijk is om de stem van jonge werknemers te horen en ze mee te laten denken over de koers van de organisatie.  Bovendien kunnen zij in de OR ontzettend veel belangrijke skills leren.

Wilt u met uw ondernemingsraad meer jonge collega’s betrekken bij medezeggenschap in de organisatie? Dan biedt het MZ LAB uitkomst! In 2016 ontwikkelden en lanceerden CNV Jongeren en FNV Jong het Medezeggenschap-LAB (MZ LAB) om zo verjonging én vernieuwing binnen de medezeggenschap aan te jagen. Het project wordt gekenmerkt door intensief en interactief contact tussen de deelnemers en sprekers/begeleiders.

Succesvol ingezet

Het is al succesvol ingezet in de sectoren Rijksoverheid, UMC’s, Zorg en Waterschappen. Diverse jongeren hebben na deelname aan MZ LAB aangegeven in de ondernemingsraad te willen gaan, er hebben zich jongeren verkiesbaar gesteld en al zitting genomen in de OR/OC. Naast de verjonging van het medezeggenschap zijn er diverse adviezen tot vernieuwing opgepakt.

Nu gaat het MZ LAB ook van start bij gemeenten! Dit kan voor uw gemeente een mooie kans zijn om de verjonging én vernieuwing binnen medezeggenschap aan te jagen. Deelname aan dit project kost gemeenten €500,-, per deelnemer. Om de effecten van MZ LAB binnen uw gemeente zo groot mogelijk te maken is het minimaal aantal deelnemers per gemeenten drie. Elke gemeente wordt gevraagd de deelname van werknemers als werktijd te beschouwen.

Interesse?

Heeft u interesse? Neem een kijkje op de website van CNV Jongeren. Daarnaast kunt u contact opnemen met de projectleider MZ LAB, Justine Feitsma, via j.feitsma@cnvjongeren.nl.

Aanbevolen voor u