“In Beweging” was het thema van de tweede landelijke netwerkdag voor gemeentelijke loopbaanprofessionals op 3 oktober 2017.

De netwerkdag biedt loopbaanprofessionals volop mogelijkheid om collega’s uit andere gemeenten en regio’s te ontmoeten en van elkaar te leren. In de ochtend hadden de deelnemers de keuze uit verschillende workshops, in de middag stond een plenair programma met Qidos op de rol.

De workshops

  1. De training Baas in eigen Loopbaan: Loopbaanadviseurs Pien de Vrieze en Edith Nortan vertelden alles over deze groepsgewijze loopbaantraining bij de gemeente Amsterdam en de effecten die zij zien bij de medewerkers. In Amsterdam werken ruim 15 gemeentelijke loopbaanadviseurs met deze groepsgewijze loopbaantraining. Pien en Edith voeren specifiek de buitendienst-trainingen uit. Meer weten? Mail naar p.de.vrieze@amsterdam.nl of e.nortan@amsterdam.nl
  2. TalentSpiegel en LoopbaanVerkenner: Jesse van der Plas van LTP en Pierre Remijn van Matchcare namen de loopbaanprofessionals mee in de opzet van beide instrumenten, de manier waarop je ze kunt gebruiken en de situaties waarin ze het beste tot hun recht komen. Beide loopbaanscans staan op Meesterinjewerk.nl. Bekijk de presentatie Talentspiegel en Loopbaanverkenner.
  3. Werkenergieanalyse: De Werkenergieanalyse maakt het helder of een medewerker energie haalt uit zijn werk of dat het werk meer energie kost dan dat het oplevert. In deze workshop gingen de loopbaanprofessionals zelf aan de slag met energiegevers en energievreters en stappen om die meer in balans te brengen. Tineke Hooijsma van gemeente De Fryske Marren en Marja van der Bijl van gemeente Haarlem ontwikkelen de methode om de energiebalans te onderzoeken. Bekijk de presentatie Werkenergieanalyse.

Middagprogramma met Qidos

In beweging vanuit eigen kracht

In deze interactieve en energieke middag sessie, gefaciliteerd door Edwin Brink van netwerkorganisatie www.qidos.nl, ervoeren de loopbaanprofessionals zelf hoe het is om vanuit (fysieke en mentale) kracht positie in te nemen en invloed te hebben om de gewenste beweging te vergroten. Er was onder andere een mini workshop over Aikido en er werd gewerkt met kaartjes met belemmeringen over “wat weerhoudt jou de beweging te maken die je wilt maken? ”. Bekijk de presentatie van Qidos.

Aanbevolen voor u