Welke ambtenaar maakt kans om Beste Ambtenaar van 2017 te worden?

Op de website van Publiek Denken is vanaf vandaag een overzicht van de nominaties te vinden en kan tot en met 31 oktober 23.59 uur worden gestemd. Ook is het mogelijk om via Facebook, Linkedin en Twitter een stem uit te brengen. Stemmen is eenvoudig: op Facebook en Twitter gebruikt u de #PDTop100 gevolgd door de naam van een genomineerde ambtenaar. Leden van de Linkedin-groep Publiek Denken kunnen daar hun stem laten horen. Niet alleen ambtenaren en collega’s mogen stemmen op hun favoriete kandidaat maar ook stakeholders zoals burgers en het bedrijfsleven.

Na 1 november worden alle stemmen geteld. Dat levert een ranking per categorie op. De nummers 1 en 2 van elke categorie worden voorgelegd aan een deskundige jury onder leiding van Jantine Kriens, voorzittter directieraad bij Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), die uiteindelijk de overall nummer 1, 2 en 3 kiest. Voor de complete lijst van de PD Top 100 worden alle categorieën bij elkaar genomen, waardoor er een lijst van nummer 1 t/m 100 ontstaat. De nummer 1 van deze lijst is de publiekswinnaar (heeft de meeste stemmen). Op deze manier hebben we meerdere prijzen te vergeven: de winnaar van de PD Top 100 (aangewezen door de jury) en de publiekswinnaar (de ambtenaar met de meeste online stemmen).

Prijsuitreiking

Op donderdag 14 december worden de prijs voor de Beste Ambtenaar en de Publieksprijs van de PD Top 100 uitgereikt. Op dinsdag 19 december wordt de PD Top 100 in het magazine, via de website en de e-nieuwsbrief gepubliceerd. Ook worden de winnaars geïnterviewd en de complete PD Top 100 (namen en functies) en een verslag van het juryberaad afgedrukt.

Aanbevolen voor u