Gezond én met plezier werkend de pensioenleeftijd bereiken. Dat is wat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor ogen heeft met de subsidieregeling Ontwikkeladvies. De regeling loopt tot 1 juli 2019 en geldt voor werkenden van 45 jaar en ouder in specifieke beroepsgroepen. Samen met een loopbaancoach kunnen 45 plussers hun loopbaanperspectief in beeld brengen. Met als doel: gezond en met plezier blijven werken, in hetzelfde of in een ander beroep.

Actieplan Perspectief voor Vijftigplus

De arbeidsmarkt verandert in hoog tempo. Voor werkenden is het essentieel om regelmatig na te denken over de impact van deze veranderingen op hun beroep en over hun persoonlijke ontwikkeling. De subsidieregeling Ontwikkeladvies helpt werkenden hierbij . De regeling is onderdeel van het Actieplan Perspectief voor Vijftigplus. Ruim 25.000 werkenden die 45 jaar of ouder zijn, kunnen zich aanmelden voor een Ontwikkeladvies. Met dit persoonlijke loopbaanadvies krijgen ze een beeld van hun situatie op de arbeidsmarkt. Vervolgens kunnen ze met een loopbaancoach bepalen welke stappen ze kunnen nemen om gezond en werkend de pensioenleeftijd te bereiken. Het resultaat van het Ontwikkeladvies is een persoonlijk Ontwikkelplan voor de komende jaren. Minister Koolmees vind het belangrijk dat werkenden tijdig nadenken over hun toekomst. Daarom is de regeling beschikbaar voor werkenden van 45 jaar en ouder.

Ook interessant voor gemeentelijke organisaties

Om het Ontwikkeladvies zo gericht en effectief mogelijk in te zetten is ervoor gekozen om de subsidieregeling uit te proberen in een beperkt aantal beroepsgroepen. Ook voor gemeenteambtenaren zijn er volop kansen. De regeling richt zich namelijk op onder andere: administratief en secretarieel personeel, (management) assistenten, buitengewoon opsporingsambtenaren, toezichthouders en handhavers en gemeenteambtenaren werkend in de domeinen Burger- en Publiekszaken.

Informatiebijeenkomst Ontwikkeladvies vijfenveertigplussers voor loopbaanadviseurs

Wilt u weten of u als loopbaanadviseur gebruik kunt maken van deze regeling? Wilt u weten wat een Ontwikkeladvies inhoudt en hoe het aanvragen van de subsidie werkt? Of heeft u andere inhoudelijke vragen? Kom dan naar het NBC in Nieuwegein op 10 januari 2018. Daar geeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uitgebreid antwoord op al deze vragen. Klik hier.

Oproep

Zou u graag zien dat het A+O fonds Gemeenten u ondersteunt bij het benutten van deze regeling? Laat het ons weten, dan gaan wij na hoe we u en andere collega-loopbaanprofs kunnen helpen. Stuur een mail naar marieke.defeyter@aeno.nl.

Meer informatie over de regeling

Nieuwsbericht Ministerie SZW
Website Agentschap SZW
Staatscourant 
Meest gestelde vragen

Aanbevolen voor u