Een groeiend aantal gemeenten heeft inmiddels een regeling Generatiepact afgesloten. Deze regeling tussen werkgevers en werknemers richt zich op de duurzame en plezierige inzetbaarheid van oudere medewerkers en op verjonging van het personeelsbestand. In de Toolkit Generatiepact heeft het A+O fonds Gemeenten alle informatie, die nodig is om tot een effectieve regeling te komen, samengebracht.

Deze toolkit is er voor iedereen die betrokken is bij het samenstellen van een Generatiepact: werkgevers, HR-functionarissen, leden van de OR en vertegenwoordigers van de vakbonden. Zo beschikt iedereen over dezelfde informatie en heb je een gezamenlijk vertrekpunt. Het stappenplan kent vier fasen, die ieder toewerken naar een besluit. Na elke fase stel je met elkaar vast: gaan we verder of niet? Volg de stappen, raadpleeg de verschillende tools, werk samen met iedereen die betrokken is en kom tot een effectieve regeling.

Daarnaast is van iedere gemeente met een Generatiepact informatie over de omvang van de organisatie, het inwoneraantal en contactgegevens opgenomen. Bekijk dit overzicht.

Deel/Controleer uw informatie

Bent u betrokken bij het Generatiepact binnen uw gemeente? Dan zijn wij op zoek naar u. Wij willen u vragen de volgende vragen te beantwoorden:

  • Staat uw gemeente niet in het overzicht maar heeft uw gemeente wél een generatiepact? Stuur ons dan alsjeblieft de volgende gegevens: inwoneraantal, looptijd van de regeling, verdeling regeling (percentages) en gegevens van de ambtenaar die als contactpersoon naar collega’s in de sector wil fungeren. Daarnaast ontvangen wij ook graag de complete tekst van de regeling.
  • Staat uw gemeente in het overzicht, dan horen we graag of uw gegevens nog juist zijn. Hebben wij de meest recente versie van de regeling? Wanneer de informatie niet meer actueel is zouden wij graag de gewijzigde gegevens en de aangepaste regeling ontvangen.

Uw reactie of vragen kunt u sturen naar mireille.stuart@aeno.nl.

Direct naar het Rapport Generatiepact Gemeenten

Aanbevolen voor u