In 2018 organiseren Platform31, LPB en A+O fonds Gemeenten de leerkring  Samen omgaan met belemmeringen in de wijk. In deze leerkring  wisselt u samen met wijkprofessionals en experts ervaringen uit. Waar lopen we in de dagelijkse praktijk tegenaan als we wijkgericht en domein-overstijgend te werk willen gaan? En hoe kunnen we op een goede manier omgaan met die grenzen en belemmeringen die we tegenkomen? Bijvoorbeeld omdat u aanloopt tegen beperkende wet- en regelgeving, krappe budgetten of cultuurverschillen.

Samen komen we tot praktische oplossingen en middelen die daarbij kunnen helpen. Een gezamenlijke agenda voor de wijk bijvoorbeeld, waarin u zowel aandacht besteedt aan wonen, werken en leven in de wijk. Uiteindelijk komen we tot een goed overzicht dat u, uw collega’s en bestuurders helpt bij een verdere aanpak van deze thema’s in uw wijk. Om niet naast elkaar, maar met elkaar aan de slag te gaan in de wijk. We gaan op zoek naar praktische oplossingen om wijkgericht en domein-overstijgend werken zo makkelijk mogelijk te maken.

Voor wie?

Bent u elke dag actief in de wijk? Ziet u zowel wat er speelt in de wijk als wat er nodig is? En probeert u dat met verschillende partijen mogelijk te maken? U denkt niet alleen in hokjes, maar ziet de samenhang tussen gezondheid, milieu, veiligheid, wonen en leefbaarheid. U heeft contacten bij het wijkteam, bij de woningcorporatie en kent de weg binnen het gemeentehuis. Juist daarom ziet u tegelijkertijd ook de grenzen en belemmeringen die uw werk soms zo lastig maken.

Voor wie? Wat bieden we?
  • U bent wijkprofessional;
  • U ziet wat er speelt in de wijk, wat er nodig is en durft te pionieren;
  • U snapt welke verwachtingen en belemmeringen er zijn, bijvoorbeeld vanuit beleidsdoelstellingen;
  • en u neemt graag twee collega’s mee, een uit het fysieke en een uit het sociale domein.
  • Een startsessie. Samen met de andere deelnemers bepalen we de thema’s waar we ons op gaan richten tijdens de leerkring. Die hebben te maken met uw eigen praktijksituatie en de vragen die u dagelijks tegenkomt. Hoe overbrugt u cultuurverschillen tussen organisaties? Hoe stimuleert u actief burgerschap? Hoe gaat u om met belemmerende wet­- en regelgeving?
  • Vier lokale sessies op locaties middenin de wijk waarin we aan de slag gaan met de thema’s.
  • Een goed overzicht die u, uw collega’s en bestuurders helpt bij een verdere aanpak in uw wijk.

Heeft u belangstelling of wilt u meer weten? Meld u dan aan bij Jochem Heemskerk:  06 5794 3732 of jochem.heemskerk@platform31.nl

Aanbevolen voor u