Van A&O on Tour tot Podcast ‘A&O deelt’

A&O fonds Gemeenten wil innovatieve en vernieuwende projecten graag delen met de sector én verder brengen. Het idee is simpel: we gaan op stap en halen mooie verhalen op tijdens rondetafelgesprekken in gemeenten. Vervolgens delen we deze via de podcast serie ‘A&O deelt’.

Interessante gesprekken met ingrediënten die ons verder gaan helpen richting zelforganisatie

Enthousiast over onze podcasts of wil je dat we bij jouw gemeente langs komen voor een podcast? Stuur een mail naar subsidies@aeno.nl.

Podcast #1 – Noardeast-Fryslân

Gespreksleider Fred Jansen en tafeldame Eveline Vat in gesprek met Tineke Babois, Sjoerdje Janna Venema (trainees) en projectleider Bauke Schat. Luister naar hun inspirerende ervaringen met het project NEXT, een zelforganiserende traineepool met als uitgangspunt de 3 v’s: vrijheid, verjonging en vernieuwing.

Podcast #2 – De BUCH

Gespreksleider Fred Jansen en tafeldame Eveline Vat in gesprek met Carla Antoons, Tabeia van Megen, Peter Schouten en Rob Hogewoning. Luister naar hun bevlogen verhaal over het experiment met twee zelforganiserende teams P&O. Ze gingen o.a. aan de slag met als uitgangspunten minder management en meer gebruik maken van de talenten die je in huis hebt.

Podcast #3 – Haarlem

Gespreksleider Fred Jansen en tafeldame Eveline Vat in gesprek met Rosa Barth, Arjan van Noort, Esther van Dam, Yvonne Kniese en Angelique van Heusden. Een leerzaam gesprek over de pilot ‘Gesprekken bij zelforganisatie’ om flexibiliteit te vergroten. Praktijkverhalen vertelt door medewerkers uit 3 verschillende teams.

 

Mooi interview over hoe je met een andere blik kan kijken naar organisatieontwikkeling.’

Podcast #4 – Bergen op Zoom

Gespreksleider Fred Jansen en tafeldame Eveline Vat in gesprek met Mark Kok, projectleider binnenstad en Daan Mulders, projectleider omgevingswet over de broedplaats Binnenstadslab.nl in het centrum van Bergen op Zoom.

Podcast #5 – Eindhoven

Gespreksleider Fred Jansen en tafeldame Eveline Vat in gesprek met Gerry van Aken (projectleider Planlab) en Kees van Dommelen (opdrachtgever en initiatiefnemer van het Planlab) over planmatig werken in het sociaal domein. Hoe krijg je het voor elkaar om in een domein met hoge werkdruk, hoog ziekteverzuim, bezuinigingen het roer volledig om te gooien. Het kan! Door de opdrachten beter te formuleren, te prioriteren en van achter naar voren te werken. Luister naar dit heldere en inspirerende gesprek over de Doelenboom, Intaketafels en hoe je van 1.200 activiteiten naar 300 opdrachten en 35 hoofdopdrachten kunt gaan. Want het is gelukt!

 

Deze podcasts zijn ook te beluisteren via Anchor en Spotify!