Door middel van het project 3-2-1-Co! helpen we gemeenten om hun ideeën te vertalen naar de praktijk. Want de maatschappij is voortdurend in beweging en gemeenten moeten blijven innoveren om mee te bewegen.

Wat is 3-2-1-Co!

Als het gaat om vernieuwende ideeën blijken gemeenten zeer actief. De uitdaging zit 'm in de vertaling van deze ideeën naar de praktijk. Bij 3-2-1-Co! zoeken we samen met jouw gemeente uit wat werkt. Doe je mee? Tijdens drie bijeenkomsten ga je samen met andere professionals aan de slag. Elk jaar is er een ander thema. Binnen dit thema zoeken we een creatieve oplossing voor jouw vraagstuk en vertalen dit in een uitvoerbaar projectplan. Zo creëren we experimenten waar andere gemeenten van kunnen leren.

Het thema van 2020

We hebben ook dit jaar de gemeenten zelf gevraagd met welk thema ze voor 3-2-1-Co! aan de slag willen. Het gekozen thema is: 'Duurzame inzetbaarheid'.

Wat willen we bereiken met 3-2-1-Co!

Eén van de belangrijkste taken van het A&O fonds is het stimuleren van innovatie bij gemeenten. Daarvoor heeft A&O een subsidieregeling speciaal voor innovaties. Ter promotie van deze regeling is er een project bedacht: 3-2-1 Co! Door middel van dit project helpt A&O fonds Gemeenten om vernieuwende ideeën te vertalen naar de praktijk.

Projectleider Fred Jansen vertelt in onderstaande video wat we met het project 3-2-1-Co! willen bereiken.

Ook enthousiast en wil je met je gemeente en onder onze begeleiding een 3-2-1-Co! project opstarten, stuur een e-mail naar projectleider fred.jansen@aeno.nl. Heb je een ander project en wil je meer weten over het aanvragen van subsidies? Kijk dan hier.

Het thema van 3-2-1-Co! in 2020 is 'duurzame inzetbaarheid'.

Meedoen aan 3-2-1-Co! 2020

We gaan aan de slag met vijf gemeenten. Je kon je opgeven tot 6 februari 2020 via subsidies@aeno.nl of telefonisch 070-7630038 (Fred Jansen of Eveline Vat). De eerste tien gemeenten die zich aanmelden maken kans om mee te doen aan 3-2-1-Co!

3-2-1-Co! Stappenplan

Tijdens 3 bijeenkomsten (in mei, juni en oktober) gaan we samen aan de slag waarbij telkens een ander onderdeel van het innovatieproces centraal staat.

Ik heb het geweldig gevonden. Fijne omgeving, inspirerende mensen en werkvormen. Heerlijke lunch. Ik ga met extra veel plezier en energie aan de slag met ons project.

Deelnemer, 3-2-1-Co! in 2019

Misschien vind je dit ook interessant