Wil jij Gregory Sedoc of Edith Bosch niet missen? Meld je hier dan aan voor de Safari 5-daagse. Samen met gemeenten organiseren we van 8 tot en met 12 november deze landelijke inspiratieweek speciaal voor gemeentemedewerkers. De Safari 5-daagse inspireert om op een andere manier naar werk te kijken zodat je wendbaar en vitaal blijft.

Programma Safari 5 daagse 2021 1000

Tijdens de 5-daagse zijn er fysieke en online evenementen. Aanmelden voor de Safari 5-daagse ONLINE betekent dat je de gehele week live mee kan doen en gemiste workshops of keynotes kan terugkijken.

Wil je naar de Safari 5-daagse toekomen, dan kan dat ook. Meld je hier aan.

Welkom op Safari!

Safari is de nieuwe plek waar de Summerschool, Winterschool en Meester in je Werk week samen komen onder één paraplu. Safari biedt workshops gericht op het verbeteren van vaardigheden en competenties, zodat we wendbaar en vitaal blijven op het werk.

Sprekers Safari 5-daagse

Sedoc portret

Gregory Sedoc

Gregory Sedoc was afgelopen zomer expert in NOS Studio Tokio waar hij de Olympische Spelen analyseerde. Hij liet daar zien dat hij alles weet van topsport. Dat kan ook niet anders want Gregory is een winnaar. Hij behaalde dertien medailles op de NK en werd Europees kampioen op de 60 meter horden. Ook in zijn maatschappelijk carrière is Gregory ambitieus.

Naast het feit dat hij sinds 2013 bij de Politie werkt, was hij lange tijd deel van de Defensie Topsport Selectie en startte hij bovendien zijn eigen bedrijf. In 2018 deed hij mee aan het tv-programma Expeditie Robinson en had hij in 2019 zijn eigen tv-programma Sportlab Sedoc.

Tijdens zijn presentatie vertelt Gregory je alles over zijn loopbaan als ondernemende atleet en snijdt hij onderwerpen aan als talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, omgang met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Edith Bos portret

Edith Bosch

'Leef je mogelijkheden, niet je angsten'

Edith is mental (team)coach. Ze is de meest succesvolle vrouwelijke judoka die Nederland kent met drie Olympische medailles, een wereldtitel en vier Europese titels. Na haar sportcarrière nam zij deel aan en won zij het tv programma Expeditie Robinson.

“We hebben zelf in de hand dat we veel meer kunnen en GROTER zijn dan we zelf denken. We laten onze angst dat het mis gaat vaak leidend zijn. Als je angst gaat zien als een mogelijkheid om sterker en evenwichtiger te worden dan ben je in staat om meester te zijn van je gedachten en je gedrag."

Edith vertelt in haar presentatie hoe zij haar angst heeft gebruikt als middel tot succes.

Michael kortekaas portret

Michael Kortekaas

Mentale (veer)kracht

Michael Kortekaas is een energiek, authentiek en verfrissende spreker die het publiek handvatten geeft om hun gewoontes, te veranderen en in te zien dat fitheid hieraan ten grondslag ligt.

Eén van zijn veelgebruikte uitspraken; ‘dat wat je doet, daar word je goed in’ omvat de kern van zijn lezing. Zeur en klaag je veel, dan word je daar goed in! Maar leer je bijvoorbeeld omgaan met angst, teleurstelling en tegenslag dan ontwikkel je wilskracht en doorzettingsvermogen.

Michael is ook te zien als hunter in het TV-programma Hunted op NPO 3. Hij werkt daarin samen met oud-collega’s van de inlichtingendiensten, politie en defensie.

Mar Tighelaar portret

Mark Tigchelaar

Meer focus aanbrengen en weerbaarder zijn tegen afleiding van je werk? Met deze workshop krijg je meer gedaan, ervaar je minder stress en kan je meer de diepte induiken. Mark's methode geeft rust, overzicht en controle.

Mark schreef de bestseller Focus Aan/UIT. Hij studeerde neuropsychologie en begeleidt kenniswerkers, ondernemers en top sporters om hun prestaties te verbeteren. Hij heeft verschillende TEDx Talks gegeven over de werking van het brein en wereldwijd hebben meer dan 100.000 mensen een focustraining bij hem gevolgd. Eerder schreef hij de boeken Haal meer uit je hersenen en Lezen, weten en niet vergeten.

Francesco Wessels portret

Francesco Wessels

Francesco Wessels is expert op het gebied van weerbaarheid en leiderschap. Hij maakt het effect van gedrag bespreekbaar en brengt dit in relatie met het halen van de doelstellingen. Vooral in situaties waar veel druk wordt ervaren.

"Het is altijd boeiend om aan anderen te vragen wat mentale weerbaarheid is. Op een of andere manier heeft iedereen een eigen uitleg of definitie. Wat kan jij doen om mentale weerbaarheid te versterken?". Kom naar Francesco's presentatie om daar alles over te leren.

Jaco Ottink portret

Jaco Ottink

Jaco Ottink behoort tot één van de weinige mensen in de wereld die de Explorers Grand Slam (Seven Summits, plus de Noordpool en de Zuidpool) heeft voltooid. Elke dag stellen we onszelf een doel en voordat we dit doel zelfs bereiken, hebben we al een nieuw doel. Maar wat doen we met onze eigen dromen?

Als een ontdekker van de wereld, heeft Jaco zichzelf doelen gesteld die altijd uit een droom voortkomen. Om die reden is hij ervan overtuigd dat we als kind, als tiener of als volwassene, moeten durven dromen. Deze dromen moeten ons uitdagen, verrijken, ons energie kosten en ook energie geven, maar ze moeten ook in ons individuele leven passen.

Dare to Dream klinkt eenvoudig, maar nemen we de tijd om na te denken over onze persoonlijke visie? Hoe maak jij jouw dromen waar?

Sierd Nutma

Sierd Nutma

Sierd Nutma rende een marathon op de geografische Noordpool en fietste solo 6.000 kilometer door Siberië. Tevens leidde hij diverse succesvolle expedities voor gehandicapten. Sierd Nutma is een man van extremen en expert op het gebied van mentale veerkracht. Hij laat zien dat niets onmogelijk is en inspireert zijn publiek om op een andere manier naar tegenslagen, veranderingen en succes te kijken.

Als ex-commando kent Sierd het klappen van de zweep als het gaat om leidinggeven en presteren onder druk. Zijn werkervaring gecombineerd met de passie voor extreme expedities maakt Sierd uniek. Het meeste indruk maakt hij echter met zijn bijzondere levensverhaal.

De presentaties van Sierd Nutma zijn grensverleggend en zullen mensen niet onbewogen laten. Hij zet zijn publiek in beweging en hij laat zien hoe mensen het verschil maken en onmogelijke doelen kunnen bereiken.

Henk-Jan Koershuis portret

Henk-Jan Koershuis

Henk-Jan Koershuis weet alles van voeding en bewegen. Henk-Jan Koershuis is zelf fanatiek sportman. Hij liep niet alleen de marathon onder de 3 uur, ook schreef hij het boek 'een Gouden Boodschap', dat in 2019 een bestseller werd.

Op inspirerende manier neemt Henk-Jan je mee om zijn Gouden Boodschap te delen. Na deze presentatie is jouw kijk op vitaliteit en positiviteit echt anders.

Misschien vind je dit ook interessant