19 December stond in het teken van Serious Ambtenaar. Als ambassadeur van dit event is het A+O fonds Gemeenten ontzettend trots op het opgehaalde bedrag van 64.000,- euro. Dit bedrag komt ten goede aan het 3FM Serious Request doel “Geef lucht aan.. Het bedrag is met een grote cheque aangeboden aan de DJ’s Domien en Frank in het Glazen Huis in Breda.

serious-ambtenaar

Actuele vraagstukken

Ruim honderd ambtenaren vanuit alle lagen van de overheid werkten in groepjes aan o.a. cultuurverschillen bij buitendiensten, de voorbereiding op de Omgevingswet en manieren om innovatie bij gemeenten te stimuleren. De overheidsorganisaties die met deze vraagstukken kampten, bepaalden aan de hand van het resultaat welk bedrag zij doneerden aan het goede doel. Alle negen opdrachtgevers waren tevreden en doneerden in totaal 64.000,- Euro. Met dit bedrag kan antibiotica worden gegeven aan 16.000 kinderen om longontsteking tegen te gaan. Elk jaar overlijden er 900.000 jonge kinderen aan deze stille killer.

Serious Ambtenaar Next Step

Deze zesde editie van Serious Ambtenaar was anders dan voorgaande jaren. Een groep enthousiastelingen organiseerden deze editie in een korte tijd. De uitvoering van de opdrachten vond voor het eerst plaats op één dag in de week van 3FM Serious Request zodat de cheque meteen door alle vrijwilligers in de brievenbus van het Glazen Huis kon worden gedaan. Ook vrijwilligers waren tevreden over de nieuwe invulling van het concept. Peters Kops, ambtenaar bij gemeente Waddinxveen: “Ik vond het een inspirerende dag vol energie”. Jan Bellemakers, ambtenaar bij de gemeente ’’s-Hertogenbosch en ambassadeur van Serious Ambtenaar: “Het is gaaf om te zien dat zoveel ambtenaren zich weer vrijwillig hebben ingezet voor maatschappelijke vraagstukken en dat we in zo’n korte tijd dit bedrag hebben kunnen verzamelen voor het goede doel. ”

Terugblik

Aanbevolen voor u