Waarom een Generatiepact

Het generatiepact is één van de afspraken tussen werkgevers en werknemers om verjonging van het personeelsbestand op gang te brengen. Het biedt medewerkers vanaf een bepaalde leeftijd de mogelijkheid vrijwillig minder te gaan werken, (deels) met behoud van salaris en pensioenopbouw. De mogelijkheden van het ABP Keuzepensioen maken het financiële plaatje compleet.

Het geld dat de gemeente met het generatiepact bespaart is bedoeld om nieuwe jonge medewerkers een baan aan te bieden. Dat is niet alleen belangrijk voor de jongeren zelf, maar ook voor de vitaliteit en toekomstbestendigheid van gemeentelijke organisaties.

Gemeenten zijn vrij om zelf een generatiepact op te stellen dat past bij de organisatie, het personeelsbestand en de budgettaire ruimte. De minimale leeftijd van deelnemers, het aantal jaren dat kan worden deelgenomen, het aantal in te leveren uren en het te compenseren deel van het salaris: de werkgever kan dit allemaal in samenspraak met het GO vaststellen. Elke gemeente kan op deze manier een passend generatiepact samenstellen. Benieuwd naar welke gemeenten al een generatiepact hebben? Bekijk dan het overzicht Generatiepacten.

Hoe gebruik je deze toolkit?

Deze toolkit is er voor iedereen die betrokken is bij het samenstellen van een Generatiepact: werkgevers, HR-functionarissen, leden van de OR en vertegenwoordigers van de vakbonden. Zo beschikt iedereen over dezelfde informatie en heb je een gezamenlijk vertrekpunt. Het stappenplan kent vier fasen, die ieder toewerken naar een besluit. Na elke fase stel je met elkaar vast: gaan we verder of niet? Volg de stappen, raadpleeg de verschillende tools, werk samen met iedereen die betrokken is en kom tot een effectieve regeling.

Wil je reageren op de inhoud van deze toolkit? Heb je tips, ideeën of vragen? Laat het ons weten via de ‘Feedback’-knop op deze site. Want een goede toolbox  wordt continu onderhouden!