Vakmanschap in Beeld
Binnen gemeenten zijn ambtenaren 24 uur per dag aan het werk voor gemeente en burgers. In deze films laten ambtenaren zien hoe breed en gevarieerd het werken bij de gemeente is.

Adviseur vergunningen en bijzondere wetgeving

Een afwisselende baan, waarbij je mensen vrolijk maakt, wie wil dat nu niet? Als adviseur vergunningen bij de gemeente Texel houdt Charlotte Lorier zich bezig met het in goede banen leiden van evenementen op het eiland.

Daar komt natuurlijk ook het nodige papierwerk bij kijken. Gelukkig gaat dit allemaal digitaal en kan Charlotte veel vanuit huis doen. Maar in sommige gevallen moet zij ook overleggen met de burgemeester, als het om ingewikkelde aanvragen gaat.

Zo is Charlotte een belangrijke spil bij de halve marathon van Texel: een hardloopwedstrijd, waarbij de start vanaf de boot is. Spectaculair, maar daarvoor moet ook veel geregeld worden. Denk hierbij aan afzettingen, verkeersvoorschriften, het regelen van verkeersregelaars. “Het allerbelangrijkste bij een evenement is dat we met zijn allen kunnen terugkijken op een goed georganiseerd evenement en het volgend jaar weer gaan doen!”