Vakmanschap in Beeld
Binnen gemeenten zijn ambtenaren 24 uur per dag aan het werk voor gemeente en burgers. In deze films laten ambtenaren zien hoe breed en gevarieerd het werken bij de gemeente is.

Assistent-voorman groenvoorziening

Heggen snoeien, zodat de burger zich niet kan openhalen aan een scherpe tak? Bladeren vegen, zodat iemand niet uitglijdt op de stoep? De groenvoorziening van de gemeente Kollumerland zorgt voor een veilige woonomgeving op het gebied van groen. Maar natuurlijk is het ook belangrijk dat het er netjes uit ziet. Van maart tot en met december zorgt assistent-voorman groenvoorziening Dirk Meijer ervoor dat al het groen in de gemeente piekfijn in orde is. Voor een beetje regen deinzen de heren dan ook niet terug.

Om bij de afdeling groen te kunnen moet je een flink aantal diploma’s halen om met elk gereedschap te mogen werken. Zo zijn er cursussen voor het werken met de hoogwerker, maar ook voor het snoeien bijvoorbeeld.

Wat het vak zo mooi maakt? “Bij de gemeente Kollumerland is er een enorme collegialiteit, ook tussen de werknemers van de gemeenten en die van de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW). We accepteren elkaar zoals we zijn.”

Wilt u meer weten over het werken in de groenvoorziening? Bekijk dan het filmpje.