Vakmanschap in Beeld
Binnen gemeenten zijn ambtenaren 24 uur per dag aan het werk voor gemeente en burgers. In deze films laten ambtenaren zien hoe breed en gevarieerd het werken bij de gemeente is.

Beheerder wagenpark

De gemeente Amsterdam bezit maar liefst 144 voertuigen. Denk hierbij aan veegmachines, huisvuilwagens, maar ook scooters en spoorwagens. Derk Hok a Hin is beheerder van het wagenpark van de gemeente Amsterdam. Hij is verantwoordelijk voor al deze 144 voertuigen. Zo moet hij ervoor zorgen dat al het materiaal rijdt, dus onderhouden wordt, maar ook aanbestedingen doen voor de aanschaf van nieuwe voertuigen.

Als beheerder wagenpark heb je een zeer afwisselende baan. “We proberen zoveel mogelijk zelf te doen, dus ook het onderhoud en reparaties. Daarnaast heb ik veel contact met autodealers, moet ik bestellingen doen en zijn er veel besprekingen.” Een mooie opstap, nadat Derk dertig jaar geleden als onderhoudsmonteur aan de slag ging bij de reinigingsdienst van de gemeente. Een uitdaging, waarbij het contact met verschillende mensen de functie erg leuk maakt.

Wilt u meer weten over deze functie? Bekijk dan het filmpje.