Vakmanschap in Beeld
Binnen gemeenten zijn ambtenaren 24 uur per dag aan het werk voor gemeente en burgers. In deze films laten ambtenaren zien hoe breed en gevarieerd het werken bij de gemeente is.

Medewerker grond en juridische zaken

Goed kunnen bemiddelen en onderhandelen, dat zijn vaardigheden waarover je moet beschikken als medewerker grond en juridische zaken. Een veelzijdige functie, waarbij je je enerzijds bezighoudt met projecten rondom aan- en verkoop van gemeentegrond en beheer onroerend goed. Anderzijds ben je bezig met cases die betrekking hebben op burgers, zoals schade aan gemeentelijke grond of illegaal gebruik van gemeentegrond. Dit soort zaken kunnen soms leiden tot rechtszaken.

Martin Schinkel van de gemeente Kollumerland vindt de afwisseling van zijn werk erg leuk. “Zo ben ik bezig met een nieuwbouwproject waarbij ik verantwoordelijk ben voor het ruilen van grond rondom dit project. Aan de andere kant houd ik me bezig met bijvoorbeeld een groep jongens die door het dorp putdeksels opengezet hebben. Aan mij de taak hen te vinden. Deze zaak komt dan voor de strafrechter.”

Wilt u zien waar een medewerker grond en juridische zaken zich nog meer mee bezighoudt? Bekijk dan het filmpje.