Vakmanschap in Beeld
Binnen gemeenten zijn ambtenaren 24 uur per dag aan het werk voor gemeente en burgers. In deze films laten ambtenaren zien hoe breed en gevarieerd het werken bij de gemeente is.

Senior medewerker Sociaal loket

Joke Visser werk als senior medewerker bij het Sociaal Loket van de gemeente Amsterdam. Een functie met veel diversiteit, maar toch heeft alles met elkaar te maken. “Ik ben spreekuurhouder ten aanzien van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), waar ik indicaties doe voor huishoudelijke verzorging en kleine woningaanpassingen. Maar ik zit ook bij het Meldpunt zorg en overlast, waarbij ik gezinnen tegenkom met meervoudige problematiek.” Een functie waarbij het belangrijk is dat je je werk niet mee naar huis neemt.

Aantrekkelijk aan deze functie is dat je iemand weer in zijn kracht kunt zetten, zodat deze persoon weer verder kan. “Denk aan verslavingsproblematiek. Iemand heeft geen contact meer met zijn kinderen en/of de omgeving. Als deze banden toch hersteld kunnen worden en iemand kan afkicken, geeft me dat echt een kick!”

Benieuwd naar de diversiteit van deze functie? Bekijk dan het filmpje.